Kuopion Palloseura nousi Veikkausliigassa takaisin sarjan kolmospaikalle ohi Turun Palloseuran. Kolmospaikka varmistui, kun KuPS kaatoi MYPAn kotikentällään 2-1 ja TPS hävisi samaan aikaan oman ottelunsa IFK Mariehamnille 2-1.

KuPS siirtyi johtoon ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Pietari Holopainen näki hienosti rangaistusalueen rajalla Macpherson Dudun, joka jatkoi viereensä Ilja Venäläiselle. Tämä laukoi näyttävästi ensimmäisellä kosketuksella oikeaan yläkulmaan.

Muita kovinkaan vaarallisia tilanteita ei ensimmäisellä puoliajalla nähty kummaltakaan joukkueelta, ja tauolle lähdettiin 1-0-lukemissa.

Jos ensimmäinen puoliaika oli maalia lukuun ottamatta MYPA:n hallinnassa, toinen puoliaika mentiin kotijoukkueen tahtiin. KuPS siirtyi 60. minuutilla 2-0 johtoon, kun Antti Hynynen antoi korkean vapaapotkun kaukaa, ja täysin vapaaksi jäänyt Holopainen puski vasempaan nurkkaan. MYPA pääsi kuitenkin heti seuraavalla minuutilla mukaan peliin, kun Maxim Votinov pudotti taakseen Ilari Äijälälle, joka laukoi lukemiksi 2-1.

Kavennusmaalin jälkeen MYPA ei saanut aikaan tarvittavaa tasoitusta, ja 73. minuutilla joukkueen takaa-ajo vaikeutui, kun Konsta Hietanen sai suoran punaisen kaataessaan Petri Oravaisen, joka olisi muuten karannut läpiajoon. 78.minuutilta MYPA joutui pelaamaan peräti kahden miehen alivoimalla, kun myös Stefan De Las ajettiin ulos tämän kaadettua KuPS:n pelaajan keskialueella. Vaikka MYPA aloittikin pelin vahvasti, KuPS ansaitsi voittonsa.

Maanantaina pelataan vielä Espoossa ja Turussa. Otteluparit Honka-AC Oulu ja Inter-JJK.