Chicago Bulls sai vihdoin pitkään odotettuja hyviä uutisia. 

Kyynärpäävamma alkaa olla historiaa ja Lauri Markkanen tekee tuoreiden kommenttien perusteella paluun NBA:n parketeille ensi viikolla. 

Markkanen palasi hiljattain täyspainoitteiseen harjoitteluun yhdeksän viikon tauon jälkeen ja suomalainen itse antoi optimistisia kommentteja paluunsa suhteen. 

– Juuri nyt mennään päivä kerrallaan. Tiistaina harjoittelin kunnolla ensimmäistä kertaa. Katsotaan miten kyynärpää reagoi siihen. Toivottavasti palaan takaisin pian, Markkanen kommentoi Chicago Sun Timesille

Suomalaistähti tietää, että edessä on vielä töitä, sillä pitkä poissaolo saattaa näkyä ruosteena ensimmäisissä peleissä. 

– Vaikea sanoa, milloin pelirytmi tuleet takaisin. Olen pelannut nyt koripalloa, mutta se on erilaista viidellä viittä vastaan. Yritän saada puhtini takaisin, koska tietenkin kuntoutuksesta huolimatta pelit ovat erilaisia. Toivottavasti ei mene kauaa, Markkanen täsmensi. 

– Keho on pysynyt melko samana. Olen saattanut ehkä tiputtaa painoa muutaman paunan verran. Jokainen päivä on erilainen. Oikea käsi tuntuu vähän heikommalta vasempaan verrattuna, mutta se on normaalia ja teemme joka päivä töitä. 

Markkanen myös paljasti, että joutui katsomaan videolta heittoaan ennen loukkaantumista, sillä kuntoutuksen aikana suomalainen heitti eri tyylillä, koska halusi välttyä kivulta. 

– Kun aloitin kuntoutuksen, niin luulin taivuttavani kädenvartta normaalisti, mutta tavallaan automaattisesti jätin taivuttamatta loppuun saakka, jotta ei sattuisi, kertoi Markkanen.

Päävalmentaja Fred Hoibergin mukaan Markkasen paluu nähdään potentiaalisesti 4. joulukuuta tai 7. joulukuuta. 

Bulls on voittanut 20 ottelusta vain viisi, joten joukkue tarvitsee kaikkia mahdollisia apuja, erityisesti Markkasta. 

- On jännittävää saada Lauri takaisin. Mielestäni kaikki tuntevat sen, Hoiberg totesi.