Maailmanliigan lopputurnaukseen selviää kuusi parasta joukkuetta. Serbian Belgradissa pelattavaan turnaukseen selviävät lohkojen A, C ja D ykköset sekä lohkossa B pelaava isäntämaa ja tästä lohkosta Serbian lisäksi parhaiten sijoittunut joukkue. Kuudennen paikan saa muiden lohkojen paras lohkokakkonen. Parhaan lohkokakkosen paikka on se josta Suomen lentopallomaajoukkue taistelee.

Tällä hetkellä lopputurnauspaikan ovat varmistaneet vain B-lohkoa johtava isäntämaa Serbia ja Suomen lohkoa ylivoimaisesti johtava Brasilia. Muista paikoista tiukimmin ovat kiinni A-lohkon ykkönen USA ja C-lohkoa johtava Kuuba. B-lohkon kakkospaikasta taistelevat Ranska ja Argentiina, jotka kohtaavat toisensa lohkon kahdessa jäljellä olevassa ottelussa.

Suomi taistelee parhaan kakkosen tittelistä erityisesti C-lohkon Venäjän ja A-lohkon Italian kanssa, sillä tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee pistesuhde ja molemmilla joukkueilla on Suomea parempi pistesuhde. C-lohkossa Bulgarialla on vielä mahdollisuus nousta Venäjän ohi kakkoseksi, mutta tässä vaiheessa se häviäisi Suomelle pistesuhteessa.

Jotta Suomi nousisi Italian ja Venäjän ohi, täytyy molempien joukkueiden menettää jäljellä olevissa otteluissaan piste tai useampia. Tämä tarkoittaisi joko tappiota vastustajalle tai 3-2-voittoa. Suomi pönkittäisi myös hyvin omaa asemaansa ja loisi paineita lisää muille maille voittamalla illalla Puolan toistamiseen vieraissa.

Maailmanliigan lopputurnaus pelataan Belgradissa 22.-26. heinäkuuta. Kahdessa kolmen joukkueen lohkossa (E ja F) pelataan viiden päivän aikana kaiken kaikkiaan kymmenen ottelua.

Lohko E:ssä pelaa isäntäjoukkue Serbia, voittaja lohko A:sta sekä lohkojen paras kakkonen. Lohko F:ssä kohtaavat näillä näkymin Brasilia, Kuuba ja joko Ranska tai Argentiina. Välieräottelut pelataan lauantaina ja maailmanliiga huipentuu sunnuntaina pelattaviin pronssi- ja loppuotteluihin.

Jos siis Suomi selvittää tiensä Belgradiin, saattaa se saada vastaansa Serbian ja USA:n.

LOHKOTILANTEET:

Lohko A:

USA 21 Italia 17 Hollanti 13 Kiina 9

Lohko B:

Serbia 18 Ranska 17 Argentiina 16 Etelä-Korea 9

Lohko C:

Kuuba 20 Venäjä 17 Bulgaria 15 Japani 8

Lohko D:

Brasilia 27 Suomi 20 Puola 11 Venezuela 5

Jäljellä olevat ottelut:

16.7. ARG - FRA, POL - FIN 17.7. CHN - ITA, USA - NED, SRB - KOR, ARG - FRA, BUL - RUS, CUB - JPN 18.7. CHN - ITA, USA - NED, SRB - KOR, BUL - RUS, CUB - JPN, BRA - VEN 19.7. BRA - VEN

 

Lähde: YLE urheilu