Kisaisäntä Venäjä lähtee lohkoon suosikkina. Joukkueen materiaali ei kalpene pahasti edes Kanadalle, mutta ainainen kysymysmerkki leijuu ilmassa: kestääkö pakan yhtenäisyys? Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov on muovannut Punakonetta puolustusvoittoisempaan suuntaan. Jos pelaajat eivät osta tätä ajatusta ja lähde yhdessä työntekoon, tuloksena on puhdas katastrofi. Tiukassa pelisapluunassa kukaan ei saa sooloilla, joten Biljaletdinovin auktoriteetin tulee kestää. Yhtenäisyyden kannalta tärkeää on myös itseluottamus. Valtavien paineiden alla kisoihin lähtevän ryhmä dynamiikka romahtaa alkunsa, jos pelaajat eivät luota itseensä tai toisiinsa. Toinen Venäjän ikuisuusongelma, maalivahtipeli on kuitenkin saatu kuntoon. Sotshissa kiekkoja napsii Vezina- voittaja Sergei Bobrovski.

USA tulee antamaan isäntämaalle kovan haasteen. Jenkeiltä löytyy lukuisia räjähtäviä, nopeita ja aggressiivisia pelaajia. Vancouverin jälkeen päävalmentaja on kuitenkin vaihtunut. Toivottavasti Dan Bylsma ei liikaa lähde muuttamaan USA:n pystysuunnan kiekkoa, joka on sen ehdoton vahvuus ja tekee pelistä varsin viihdyttävää.

Jos USA tai Venäjä kompuroi alkulohkossa yhtään, iskee päälle nälkäinen Slovakia. Joukkue ei paperilla ole viime vuosien tasolla, mutta kapteeni Zdeno Charan sekä maalivahti Jaroslav Halakin johdolla se voi yksittäisessä ottelussa kaataa vastustajan kuin vastustajan.

Arvio:

Venäjä saa kotikisoissa heti boostin päälle, voittaa lohkon ja pelaa finaalissa. USA:n energinen peli voi myös viedä kisoissa pitkälle, eikä mitali olisi suuri yllätys. Slovenia jää auttamatta kovan lohkon viimeiseksi rumalla maalierolla, sillä tasoero Slovakiaankin nähden on valtava.

Vedonlyöntivinkit:

Lohkon voittaja: Venäjä 1,50 Betsafe