Kanada lähtee lohkoon ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Joukkueen materiaali on koko turnauksen kovin, kun tähtinimiä vilisee jokaiseen kentälliseen. Joukkue on rakennettu pitkälti Vancouverin 2010 olympiavoittajien varaan. Joukkueen ainoa kysymysmerkki on pelaaminen isossa kaukalossa. Pieni kysymysmerkki voidaan myös laittaa maalivahtikaksikko Roberto Luongo-Carey Price suuntaan. Molemmat kuuluvat toki huippuvahteihin, mutta henkisen kantin kestäminen on toinen juttu.

Lohkon ykköshaastaja on luonnollisesti Suomi. Kuten aikaisempinakin vuosina, Leijonien vahvuudet lepäävät maalivahtipelissä sekä joukkueen yhtenäisyydessä. Päävalmentaja Erkka Westerlundin tulee saada joukkue pelaamaan yli rajojensa, sillä Suomi antaa huomattavasti tasoitusta puolustuspäällään. Kimmo Timosen jäätyä pois kisoista on Leijonien takapää entistä haavoittuvaisempi. Tuukka Rask pystyy sensaatiomaiseen turnaukseen – se on vissi. Tämän lisäksi erikoistilanteissa joukkueen tulee olla äärimmäisen vahva, kuten Torinossa 2006.

Arvio:

Suomella on mahdollisuudet Kanadan kaatoon, jos vaahterapaidat eivät saa heti konettaan käyntiin. Kaiken pitää kuitenkin olla valmista. Kanada on kisojen suurin mestarisuosikki ja ottanee lohkon ykköstilan. Suomi etenee puolivälieriin, mutta siinä on jo ensimmäinen iso koetin kivi. Puolustuspää on harmittavan kapea.

Lohkon viimeiseksi jää auttamatta Itävalta, joka tuskin ottaa voittoakaan kisoissa. Norja on taisteleva joukkue, joka saattaa aiheuttaa vielä harmaita hiuksia Kanadalle sekä Suomelle. Muutaman avainpelaajan myötä Norja kaataa Itävallan ja on lohkon kolmas.  

Vedonlyönti: 

Kanadan kerroin on sen verran alas poljettu, että haetaan pommia: 

Lohkovoittaja: Suomi 4,45 Betsafe