Ruotsi on nuorentanut ryhmäänsä aikaisempiin kisoihin nähden selvästi, mutta se tämän lohkon jättisuosikki. Iso kaukalo on aina sopinut ruotsalaisille loistavista. Sedinit veljekset Daniel ja Henrik vievät johtajuudellaan nuoria pelaajia eteenpäin. Nuoriso-osasto on tottunut menestymään nuorten arvokisoissa, eikä edes kultamitali uuden sukupolven ensimmäisestä olympiaturnauksesta olisi jättipaukku.

Tsekillä tilanne on täysin päinvastainen. Kultainen ikäluokka on kuivumassa kokoon, mutta uutta ei ole nousemassa tilalle. Myös maalivahtiosasto herättää suuria kysymysmerkkejä. Materiaaliltaan ryhmä ei ole lähelläkään Kanadan, Ruotsin ja Venäjän tasoa.

Arvio:

Ruotsi on lohkon ylivoimasuosikki. Sveitsillä on loistava sauma haastaa Tsekki. Viime keväänä MM-hopeaa napannut ryhmä esittää loistavaa, nopeasti liikkuvaa peliä. Maalivahti Jonas Hiller antaa varmasti joka ottelussa mahdollisuuden voittoon. Saattaa olla näissä(kin) kisoissa varsinaisen musta hevonen. Latvia ei kerää lohkosta pisteen pistettä. 

Vedonlyönti: 

Lohkon voittaja: Ruotsi 1,50 Betsafe