1. Chelsea

Lähtökohdat:Jose Mourinho on jo näyttänyt tällä kaudella miten hän pelaa silloin, kun vastassa on vahva joukkue: bussi parkkeeretaan takuu varmasti kentälle. Tähän törmäsi Manchester United ja tähän meinasi törmätä Bayer München. Mourinholle merkkaa vain voitot ja niitä hän tulee raapimaan tässä lohkossa tarpeeksi. Hyökkäyskalustoa joukkueesta riittää, mutta Mourinho pitää sellaiset hulluttelut kurissa. Chelsea on todella vahva erikoistilanteissa ja iskee viimeistään niistä riittävät maalit.

Arvio:Voittaa lohkon.

 2. Schalke

Lähtökohdat:Ennen kauden alkua Schalke hankki joukkoihinsa leveyttä, mutta ei talenttia. Saksalaiset selvittivät tiensä lohkovaiheeseen karsintojen kautta nipin napin. Tämän jälkeen kuitenkin Gelsenkircheniläiset hankkivat Kevin-Prince Boatengin sekä Dennis Aogon ryhmäänsä. Varsinkin ensin mainittua voi pitää todella kuumana hankintana. Julian Draxler sekä Klaas-Jan Huntelaar pitää myös huolen, että maaleja nähdään taas sinipaitaisten peleissä! Sen sijaan Jens Keller saa miettiä, mitä tekee päävalmentajana joukkueen puolustukselle.

Arvio:Häviää ja voittaa – mutta nappaa kuitenkin kakkossijan.

 3. FC Basel

Lähtökohdat:Viime vuonna Eurooppa liigan finaalin edennyt FC Basel selvitti tiensä tänä vuonna Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja saa vastaansa viime kevään finaalivastuksen Chelsean. Seura on rakennus vaiheessa, mutta päävalmentaja Murat Yakin on osoittanut kykynsä. Nuoria kehittyviä pelaajia vilisevällä ryhmällä on omat mahdollisuutensa väläyttää.

Arvio:Siviilirohkeampi rankkaisi Baselin Schalken yläpuolelle - minä pidän matalaa profiilia ja sanon että Eurooppa liiga kutsuu lohkovaiheen jälkeen.

 4. Steaua Bukarest

Lähtökohdat:Steaua eteni pitkästä aikaa lohkovaiheeseen, mutta menestymismahdollisuudet eivät vaikuta valoisilta. Seura laittoi kaikki kärkimiehet kaupaksi, eikä tehnyt kummoisia vastahankintoja. Päävalmentaja Laurentiu Reghecampf viettää vielä monta unetonta yötä seurajohtonsa vuoksi. Pelaajalistassa ei tällä hetkellä ole keihään kärkeä, saatika syvyyttä.

Arvio:Jää auttamatta lohkonsa viimeiseksi.