Viime sunnuntaina Astralis pääsi juhlimaan taas kerralleen Major-turnauksen voittoa, mistä joukkue nappasi pokaalin lisäksi 500,000 dollarin palkintopotin. Finaalissa Astralis voitti AVANGAR-joukkueen puhtaasti 2-0 -lukemin.

Vuoden yksi odotetuimmista CS-turnauksista päättyi eilen odotettuun Astraliksen voittoon. Ylivoimainen tanskalaisjoukkue murskasi AVANGARin finaalissa täysin, ottaen ensimmäisestä kartasta voiton 16-6 ja toisesta kartasta 16-5.

Ennen turnauksen alkua kukaan ei uskonut AVANGARin pääsevän finaaliin asti, joten turnaus oli todella onnistunut joukkueelle häviöstä piittaamatta. Toisesta sijasta joukkue kuittasi itselleen 150,000 dollaria.

Astralis on jättänyt väliin muutamia turnauksia viime aikoina ja pelannut hieman heikosti, mutta silti joukkue pääsi voittamaan Majorit melko helposti. Samalla Astralis nousi Major-historian menestyneimmäksi tiimiksi, sillä voitto oli joukkueelle jo neljäs.

StarLadder Berlin Major 2019 -turnauksen sijoitukset ja palkintojenjako

Turnauksessa oli jaossa palkintorahaa yhteensä miljoona dollaria, josta ensimmäinen sija nappasi tunnetusti isoimman 500,000 dollarin siivun. Toiseksi tullut AVANGAR kuittasi itselleen 150,000 dollarin palkintopotin. Kolmanneksi ja neljänneksi tulleet NRG ja Renegades -joukkueet voittivat kummatkin 70,000 dollaria.

Pääset alapuolella olevasta listasta tarkistamaan vielä kaikkien joukkueiden palkinnot ja sijoitukset.

ENCE hakemaan voittoa uudella kokoonpanolla ensi viikonloppuna Moskovasta

Suomalaisen tähtijoukkueen ENCEn matka Berliinin Major-turnauksessa ei päättynyt parhaiten, mutta joukkue pääsee jo ensi perjantaina kisaamaan seuraavassa turnauksessa.

BLAST Pro Series Moscow -turnaus alkaa viiden päivän päästä ja pelataan 13.-14. syyskuuta välisenä aikana Venäjällä, missä ENCE pelaa debyyttiottelunsa Miikka "suNny" Kempin kanssa. Pääsemme siis vihdoin näkemään, miten joukkue pärjää kokoonpanomuutoksen jälkeen.

Netissä on ollut paljon spekulaatiota siitä, oliko ENCEn viimeinen joukkuemuutos kaikista parhain. Monen fanin mielestä Aleksi "Aleksib" Virolaisen potkiminen joukkueesta oli todella iso virhe, mutta saamme nähdä tämän vasta muutaman turnauksen jälkeen.

Moskovan turnaukseen osallistuu ENCEn lisäksi Vitality, MIBR, Natus Vincere ja NiP. Suomalaisjoukkueella on siis hyvät mahdollisuudet ottaa voitto turnauksesta, mikäli joukkue pystyy pelaamaan yhtä hyvin uudella kokoonpanollaan.

Tulemme vielä kirjoittamaan erikseen ennakkopaketin BLAST Pro Series Moscow 2019 -turnauksesta, joten kannattaa pitää silmällä uutissivuamme.

(Kuva: Igor Bezborodov / StarLadder)