Suomalaiset järjestivät todellisen ilotulituksen Innsbruckin osakilpailussa, kun Anssi Koivuranta voitti ja Jarkko Määttä oli yhdeksäs. Eilisen karsinnat hypyt antoivat viitteitä, että samaan on mahdollisuudet myös tänään! 

Suomalainen voitti ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2010 mäkihypyn maailmancupin osakilpailun, kun Anssi Koivuranta kruunattiin tynkäkilpailun ykköseksi. Huomion arvoista oli myös Jarkko Määtän loistava yhdeksäs sija. Mikään ei estä suomalaiskotkia tänäänkään hyppäämästä podiumille, kun mukana on vielä kaiken nähnyt Janne Ahonen. 

Kovimmista haastajista tulee ensin mainita Puolan Kamil Stoch, joka lukuisien ongelmien jälkeen nousi viime kilpailussa kolmannelle sijalle. Itävalllan Thomas Morgenstern on esiintynyt tasaisesti, kuten myös maanmies, mäkiviikkoa lähes kymmenellä pisteellä johtava, Thomas Diethart. Nuori komeetta on iskenyt kaikkia kriitikkoja silmille ja kestänyt loistavasti mäkiviikon mediamyllyn sekä kotiyleisön luomat paineet. Tänään Diethartilla on mahdollisuus iskeä viimeinen niitti ja napata himoittu kokonaiskilpailun voitto Itävaltaan.

Vahvimman potentiaalin omaa edelleen Gregor Schlierenzauer sekä Norjan Anders Bardal. Ikänestori Noriaki Kasai on esiintynyt tasaisen varmasti, kuten myös Simon Ammann. Ammannilla ei edelleenkään ole vyöllään mäkiviikon kokonaiskilpailun voittoa. Svetsiläinen janoaa kyltymättömästi kymmenen pistettä edellä viilettävää Diethartia, joten tänään hyppäämisen on vaara mennä yliyrittämisen puolelle. 

Vedonlyönti: 

Morgenstern on kokenut kettu, joka tuntee Bischofshofenin mäen kuin omat taskunsa. Sensaatiomaisesti loukkantumisen jälkeen mäkiviikolla esiintynyt Morgi on kilpailun ykkössuosikki. Paineet nuoren Diethartin harteilla ovat valtavat, mutta nuoren miehen kehon kieli on ollut vakuuttava. Nousukunnossa olevat Koivuranta sekä Stoch ovat varsin mielenkiintoisia peli-ideoita. Suomalaiskansa saattaa kuitenkin liiaksi arvostaa Koivurantaa, joten jätetään hänet epäisänmaallisesti pois riveiltä, koska vihjeen laatimishetkellä peliprosentit eivät ole vielä tiedossa. 

Veikkauksen supertripla 2 - UV:n vihjerivi: 1. Stoch, Morgenstern2. Stoch, Morgenstern, Ammann, Diethart3. Stoch, Morgenstern, Ammann, Diethart, Kasai

18 riviä - minimipanos 0,20e

Voittajavedot:

Kamil Stoch, voittaja 15,00 / top3 4,50 operaattori poistettu