Nyrkkeilyn historian menestyneimpien joukkoon lukeutuva legendaarinen Manny Pacquiao palaa viikonloppuna kehään ja kohtaa mielipiteitä jakavan Adrien Bronerin. 

[WBA] Manny 'Pac Man' Pacquiao (60-7-2, 39 KO) vs. Adrien 'The Problem' Broner (33-3-1, 24 KO) 

Uusi aikakausi on jo päässyt loistavaan vauhtiin nyrkkeilyssä, joka vuosikymmenen taitteessa taapersi heikoilla jäillä. Voimme olla kiitollisia, että laji on tuonut meille sellaisia nimiä, kuten Vasyl LomachenkoErrol Spence JrCanelo AlvarezAnthony Joshua, Tyson Fury ja monia muita.

2000-luvun suurimmat nimet ovat jo edenneet 40-vuotiaiksi ja jättäneet ammattilaiskehän taakseen. Wladimir Klitschko, Floyd Mayweather Jr, Oscar De la Hoya, Bernard Hopkins ja Juan Manuel Marquez pitivät lippua korkealla silloinkin, kun laji kärsi yleisökadosta ja sai niskaansa tarpeettoman paljon ennustuksia lopullisesta tuhosta. 

Yksi tuon ajan sotaratsuista kuitenkin jatkaa taivaltaan neljän kulmauksen sisällä edelleen. Vuonna 1995 ensimmäisen kerran ammattilaisena otellut Manny Pacquiao on lajinsa viimeisiä, mutta 40-vuotias konkari ei toistaiseksi vielä suostu ripustamaan hanskoja. 

Filippiiniläisen ansioluettelo on yhdellä sanalla kuvailtuna sykähdyttävä. "Pac Man" on voittanut maailmanmestaruuksia kahdeksassa eri painoluokassa ja kaiken kaikkiaan erilaisia vöitä hänellä on 12 kappaletta. Kukaan muu nyrkkeilijä ei ole lajin historian aikana kyennyt vastaavaan.

Vuosien saatossa ja varsinkin viime otteluihin nojaten Pacquiaon mieluisaksi painoluokaksi on muodostunut välisarja eli 66.7 kiloisten taistelukenttä. 

Mayweatherille kärsityn tappion jälkeen Pacquiao haali itselleen WBO -liiton välisarjan maailmanmestaruuden Jessie Vargasia vastaan vuonna 2016, mutta hävisi vyön kiistanalaisen tuloksen seurauksena Jeff Hornille toukokuussa 2017. Kokenut veteraani ei jäänyt paikoilleen ihmettelemään, vaan onnistui kukistamaan seuraavassa ottelussa Lucas Matthyssen WBA -liiton välisarjan maailmanmestaruudesta ja nyt hän pääsee puolustamaan uusvanhaa vyötään ensimmäistä kertaa. 

Ongelmien ottelija

Nyrkkeily on ennen kaikkea tunnettu hahmoista ja henkilöistä, jotka jakavat kärkkäästi mielipiteitä. Polarisoivat ottelijat ovat monesti nyrkkeilyn ja ylipäätänsä kamppailu-urheilun isoimpia vetonauloja. Vankat tukijoukot haluavat hieroa lisää suolaa vastapuolen haavoihin, kun taas toinen puoli janoaa veren maku suussaan tyrmäystappiota. Kuitenkin päivän päätteeksi nämä hahmot keräävät aina katsojia ja luovat kiinnostusta omalla provosoivalla tyylillä, eikä Adrien Broner ole missään nimessä poikkeus. 

Aloitetaan positiivisella sävyllä, Broner on ensinnäkin saavuttanut suuria asioita nyrkkeilyssä. "The Problem" on voittanut maailmanmestaruuden neljässä eri painoluokassa ja osaa olla ilmiömäisen hyvä silloin, kun tähdet ja motivaatio ovat kohdillaan. 

Valitettavasti kolikon kääntöpuoli kuitenkin painaa vaakakupissa enemmän. Broner on kovaääninen leuhkija, joka ei kunnioita vastustajiaan, eikä liiemmin muitakaan sosiaalisen median perusteella. Hän sai ensimmäiset isot miljoonat nopeasti nuorena ja on ajoittain osoittanut häkellyttävää piittaamattomuutta itseään, nyrkkeilyä ja muita kohtaan. Bronerin välinpitämättömyys on korostunut huonoina suorituksina ja ylipainosena ottelemisena kehässä.

Hänen vyölle on kertynyt siviilien fyysistä murjomista kadulla, seksuaalisia syytöksiä, väkivalta syytöksiä, ryöstöä ja niin edelleen. Broner ei ole mallikansalainen, eikä hän näytä edes yrittävän, mutta on silti aikamme seuratuimpia nyrkkeilijöitä ja siksi hän myös myy. 

Viikonloppuna hän haastaan yhden lajin suurimmista ja panoksena WBA:n vyö, jonka Broner itse aikoinaan voitti vuonna 2013 Paulie Malignaggia vastaan ja sittemmin hävisi Marcos Maidanalle. Kesällä 2017 tuolloin 27-vuotias joutui Mikey Garcian nöyryytettäväksi kevytsarjassa ja sittemmin päätyi tasapeliin Vargasia vastaan. Kysymys kuuluu, että millaisen 29-vuotiaan Bronerin me näemme viikonloppuna Pacquiaota vastaan? 

Pystyykö Pacquiao jatkamaan uraansa menestyksekkäästi vielä 40 vuoden iässä? Kykeneekö ailahteleva Broner syrjäyttämään jo useampaan kertaan urallaan hävinneen Pacquiaon lopullisesti? Ikä ja kokemus vastaan lahjakas taito ja nuoruus - näihin asioihin Pacquiao vastaan Broner lopulta kärjistyy. 

Pacquiao vs. Broner -pelivihje

Broner on tyyliltään hitaasti käynnistyvä ottelija, joka luottaa todella paljon vastaiskuihin. Kun amerikkalaisen kone alkaa olemaan tarpeeksi lämpöinen ja sopivasti rasvattu, niin hän harppaa suurin askelin vastustajien ylitse ja puhkuu itseluottamusta loppuun asti. 

"The Problem" on seilannut neljässä eri painoluokassa, mutta uran isoimmat tappiot ovat kertyneet juurikin välisarjasta. Hän saapuu otteluun aavistuksen isompana ja pidemmällä ulottuvuudella, kuin Pacquiao, mutta tilastot puoltavat silti vahvasti mestaria. 

Kuten toteamus aikaisemmin kuului, hyvin moni asia riippuu siitä, että millainen Broner saapuu kehään. Ajatteleva ja ammattimaisesti otteluun suhtautuva, sekä kovasti töitä tehnyt Broner saattaisi olla vahvoilla, mutta ilmassa leijuu liian monia epäilyksiä tämän tapahtumisesta. 

Pacquiao osoittanut edellisten koitoksien voitoissa ja tappioissa olevansa edelleen nopea, vahva ja räjähtävä. On lähes hämmästyttävää miten hän pysyy 40 vuoden iässä varteenotettavassa vireessä vastustajasta riippumatta. Mikäli tämä ottelu käytäisiin lähempänä viime vuosikymmenen vaihtoa, niin veikkaus olisi jokaisen suulla yksimielinen, mutta vuonna 2019 puntit ovat hieman tasoittuneet. 

Silti, vaikka Pacquiaon mittariin on kertynyt maileja huomattavasti enemmän, niin kyseessä on edelleen paha uhka, joka kykenee neutralisoimaan nopeudella ja räjähtävyydellä ottelijoita, varsinkin niitä, jotka aloittavat hitaasti ja Broner valitettavasti sopii muottiin täydellisesti. 

Pelivihje: Pacquiao KO, TKO tai DQ
Kerroin: 3.75 [operaattori poistettu]

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!