Suomenhevosten parhaimmistoon kuuluva Marimin nappasi Joensuun Karjalainen-ajossa jo neljännen peräkkäisen voiton. Arto Hammar luovutti ajokillaan kärkipaikan ensimmäisellä takasuoralla Rikelmelle. Loppusuoran alussa kiritilat aukesivat ja Marimin spurttasi iloisesti 15000 euron arvoiseen voittoon. Kierros jäljellä johtavan rinnalle kiertänyt Franko kesti toiseksi ja hallitseva ravikuningatar Sirun Valpuriina nousi neljännestä ulkoa rehdisti kolmanneksi.

 

Lämminveristen kovin lähtö oli erittäin mielenkiintoinen. Maxwell Mayday latasi keulaan ja piti kiinni paikastaan Aga Khan Bokon edetessä rinnalle. Ensimmäinen kierros mentiin rauhassa, mutta sitten vauhti alkoi kiihtyä. Aga Khan Boko taipui maalisuoran alussa pois kärkikuvioista ja jäi ilman rahaa. Maxwell Mayday kamppaili pitkään voitosta, mutta ei mahtanut mitään tallikaveri Tamilphoton rynnistykselle. Mika Forssin ajokki ansaitsi voitosta 12000 euroa ja voittoaika oli 15,2a. Daniel Palema sai johtavan takaa tilaa ja kiri niukasti kakkoseksi ennen Maxwell Maydaytä.

 

Toto75-pelin avauskohteen vei nimiinsä Mika Forssin ohjastama Global Lizzie. Toiseksi sijoittui Armor Mistress ja kolmanneksi Urheiluveikkauksen kummihevonen Madde Moose hyvällä kirillä neljännestä- viidennestä ulkoa.

 

Toista kohdetta ei meinattu saada matkaan, kun ensiksi Humun Humu joutui kengitykseen. Kun hevoset olivat kokoontumassa auton taakse, jäi Vapriikki kiinni lähtöauton siivekkeeseen ja siipi vaurioitui ja lähtö viivästyi jälleen. Lähtösuoralla yli puolet valjakoista laukkasivat, mukaan lukien suosikki Flavio, joka lopulta hylättiin. Antti Teivainen karautti Humun Humulla johtopaikalle ja ori hallitsi lähtöä varmoin ottein perille asti. Vektorin Maine sai hyvän juoksun voittajan takana ja oli maalissa toinen. Prontus kiersi lähtölaukan jälkeen hyvin kolmanneksi.

 

Kolmas kohde oli aina mielenkiintoinen Kyvyt esiin- divisioona, jossa nousukkaat lämminveriset ottivat yhteen. Henri Bollströmin ohjastama Vilar Lake kiri toisesta ulkoa 10000 euron arvoiseen voittoon. Voitto tuli Bollströmin mukaan helposti, mutta Vilar Lake ei mennyt aivan tosissaan kun jäi yksin. Hevonen on kehittynyt jatkuvasti. Sarjat nousevat nyt reilusti, mutta mikäli kehitys jatkuu, eivät sarjat tule Vilar Lakella vastaan.

 

Upeasti pitkän tauon jälkeen kulkenut Villisisko hallitsi neljättä kohdetta keulapaikalta varmaan tyyliin. Hieman päälle 24-vauhtinen toinen kierros karisti vastustajat kannoilta. Keiman Pislari seurasi Villisiskon takaa toiseksi.

 

Jukka-Pekka Kauhasen rattailleen saanut Hose Dahlia piti viidennessä kohteessa kärkipaikan melko helposti. Ensimmäisen puolikkaan jälkeen alkoi todellinen kilvanajo, kun kuolemanpaikalla juossut Brave Eight ei laskenut kolmatta hyökännyttä Tomorrowlandia eteensä. Brave Eight taipui lopussa hännille. Hose Dahlia kesti reippaan vauhdin hienosti maaliin asti ja voitti niukasti ennen kovan juoksun tehnyttä Tomorrowlandia.

 

- Keulapaikan pitäminen ei yllättänyt, sillä tiesin Hose Dahlian lähtevän tosi lujaa tarvittaessa. Kilpailu oli ranskalaista kilvanajoa kolme rinnan. Välillä jo hirvitti hevosen puolesta, koska Arto on tarjonnut sille nättejä juoksuja ja pyrkinyt sitä kautta rakentamaan ruunaa. Keulasta luopuminen kävi jo mielessäni, mutta ison palkinnon takia päätin kuitenkin pitää paikasta kiinni, Kauhanen kertoi lähdön tapahtumista.

 

Mika Forss ohjasti Global Lizzien ja Tamilphoton voittojen lisäksi ykkössijan ravien kolmannessa lähdössä lahjakkaalla El Acidilla. Henri Bollström ajoi Vilar Laken voiton lisäksi tolpan ravien viimeisessä lähdössä Cyrus Duolla. Toto75-arvo oli 2832,80 euroa ja kuusi oikein arvo 22,10 euroa.