Perjantaina ravattiin Toto5-ravit Kuopiossa. Viimeksi 2011 kaudella voittanut ja eilen hyvän juoksun Kouvolassa pikkuyllättäjänä tehnyt Merlino Grif oli tänään jo suosikki. Tomi Haapion ajokki ei välittänyt peräkkäisten päivien kilpailuista eikä kuolemanpaikasta, vaan ori jyräsi lopussa helppoon voittoon. Mr Juantorena sai lopussa tilaa väsyneen Rowhill's Juicen takaa ja kiri toiseksi.

 

Toto5-peli käynnistyi Hannu Torvisen ohjastaman Alexandrettan voitolla. Tamma kiihdytti heti keulapaikalle ja hallitsi lopussa varmasti. Torvisen mukaan tamma tuntui hyvältä koko matkan ja irtosi lopussa yllättävänkin helppoon voittoon, vaikka viimeinen 500 metriä olikin vain 20,5-vauhtinen. Suosikki Markus Chief laukkasi lähtöön, eikä ruuna saanut ulkoratoja pitkin kiriessään otetta kärjestä. Whiz's Exblitz It lopetti tilaa saatuaan lujaa. Toiseen kohteeseen saatiin yllättäjä kun Arsti vei lähdön nimiinsä 2,50 prosenttia pelattuna. Jani Ruotsalainen tarjosi Arstille tarkan juoksun ja ruuna kiitti siitä hyvällä lopetuksella. Ruotsalaisen mukaan eilinen Kouvolan startti terävöitti ruunaa huomattavasti. Ujassi lopetti myös lujaa ehtien toiseksi ja Teskeri laukkasi loppusuoran alussa kärkipään sijoituksen.

 

Kolmannessa kohteessa Astrid Wibb debytoi suomessa voitokkaalla tavalla. Minna Kankaan valmennukseen siirtynyttä tammaa ohjasti Antti Kangas. Tamma oli ollut ohjastajan mukaan lämmityksessä varsamainen, mutta terävöityi lähtöauton takana. Loppusuoraa Ruotsalaistamma ei tullut enää tosissaan kun muut jäivät kymmenisen metriä. Päätöskohde oli suomenhevosten Kohti kultaa-divisioonakarsinta. Krimori sai pidettyä kiihdytyksessä sisäradalta kärkipaikan ja vei perille asti. Ohjastaja Janne Räisänen oli yllättynyt Krimorin tämän päivän lähtönopeudesta. Voiton myötä Krimori pääsee osallistumaan 75-finaalikierrokselle Ouluun, mutta osallistuminen on epävarmaa, koska ruuna on huono matkustamaan ja kuljetusmatka on pitkä. Vihnu lopetti maalisuoran lujaa ja ehti toiseksi.

 

Kuopion Toto5-arvo oli muhkeat 18 155,90 euroa.