Liverpool-manageri Jürgen Kloppilla on edessään iso haaste, kun se saa saksalaisjätti Bayern Münchenin vieraakseen Anfieldille erittäin odotetussa huippukohtaamisessa. Tämä, ja paljon muuta, onkin luvassa Mestarien liigan neljännesvälierien avausmatsien toisessa puolikkaassa, jotka tahkotaan läpi 19.-20. helmikuuta.

Tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntija Frank Pilantra onkin koonnut jälleen oman ennakko-pakettinsa muutaman peli-idean kera viikon UCL-koitokseen.

Viime viikolla Mestarien liigan neljännesvälieristä ensimmäisen neljän otteluparin avauskamppailut saatiin tahkottua läpi, ja kyseessä olikin vasta alkulämmittelyt. Nyt tarjolla onkin entistäkin mielenkiintoisempia kohtaamisia, ja UCL-kiiman voikin odottaa nousevan taasen pykälää suuremmaksi.

Cristiano Ronaldo tekee muun muassa nyt paluun Madridiin, kun Diego Simeone ja Atletico Madrid saa vieraita Juventusin muodossa. Anfieldilla käydään taasen Liverpoolin ja Bayern Münchenin välinen, äärimmäisen kutkuttava kaksinkamppailu.

19.2. klo 22:00: Liverpool - Bayern München
19.2. klo 22:00: Lyon - Barcelona
20.2. klo 22:00: Atletico Madrid - Juventus
20.2. klo 22:00: Schalke - Manchester City

Liverpoolin hyökkäystykkien on nyt tuotettava tulosta

Dortmund-aikakaudellaan Klopp pääsi ottamaan mittaa Bayernista ihan toden teolla, eikä näistä kohtaamisista dramatiikkaa todellakaan puuttunut. Nyt Kloppin täytyykin sitten saada lietsottua Liverpool-nippunsa sellaiseen vireeseen, että tämä baijerilainen koneisto saadaan murskattua. Bayern ei siis esittelyjä kaipaa, mutta vaikka joukkueesta löytyykin sekä kokemusta että tähtipelaajia vaikka millä mitalla - ja vaikka joukkue etenikin lohkovaiheesta jatkoon ilman tappioita - ei kyseessä ole Liverpoolille tietty millään tapaa mahdoton tehtävä.

Bayernin tiimistä löytyy nimittäin tämän kauden osalta poikkeuksellisenkin isoja ongelmia, ja etenkin lukuisten nimimiesten ja luottopelaajien taso on ollut jo pidemmän aikaa kaukana totutusta. Tämä alisuorittaminen on ollut nähtävillä etenkin hyökkäyspelin osalta, jossa puolalaistykki Robert Lewandowski on jäänyt tehoineen varsin yksin. Esimerkiksi takuuvarman tasainen suorittaja Thomas Müller on ollut kaudella isoissa vaikeuksissa.

Kauden otteiden perusteella ei olekaan mikään ihme, että Liverpool on tässä otteluparissa se ennakkosuosikki. Nyt Kloppin täytyykin saada huipputehokas hyökkäyskoneistonsa käymään sellaisilla kierroksilla, että joukkue pääsee lähtemään hyvistä asetelmista toiseen, Allianz Areenalla pelattavaan, osaotteluun, jossa tuloksen teko on hankalampaa.

Liverpool - Bayern München

Muun muassa maalitolppien väliin hankitun Alisson, puolustuksen johtajan Virgil Van Dijk ja hyökkäysosaston dynamon Mo Salahin johdolla Liverpool on onnistunut löytämään aiempiin kausiin verrattuna tasaisemman - ja samalla korkeamman - rutiinisuoritustason Valioliigan puolella. Aiemmin tätä huippuluokan suoritusvarmuutta löytyi myös Bayern-leiristä, joskin tällä kaudella tilanne on ollut toinen. Vaikean sesongin myötä Bayern löytyykin Bundesliigasta "vasta" toiselta sijalta kaksi pinnaa Dortmundia perässä (ja yksi ottelu enemmän pelanneena).

PELI-IDEA: Liverpool - Bayern Munich 1 - kerroin 2.10 (Coolbet) 

Kykeneekä Bayern-puolustus Mats Hummelsin ja kumppanien johdolla pysymään tuulennopeiden ja taitavien Salahin, Robert Firminon ja Sadio Manen perässä?

Liverpool voitti lohkovaiheessa kaikki kolme kotiotteluaan, joissa se kaatoi Belgradin Punaisen tähden (4-) lisäksi Napolin (1-0) ja PSG:n (3-2). Tappioita ei Liverpool ole kokenut tällä kaudella Anfieldillä myöskään Valioliigan puolella, sillä joukkueen 13 kotiottelun saldo on toistaiseksi 11 voittoa ja kaksi tasapeliä - yhteismaalierolla 35-7.

Bayern-nippu on täynnä kokeneita konkareita, joita on tällaisissa liemissä paistettu jo useaan kertaan aiemmin. Nyt joukkue laitetaankin kovaan testiin etenkin puolustuksen osalta, sillä Kloppin aktiivinen ja agressiivinen pelityyli tuottaa varmasti painetta Bayern-alakertaan hyvinkin monipuolisella otteella.

Barcelonalla kaikkea muuta kuin helppo tehtävä

Barcelona johtaa La Ligaa tällä kaudella varsin näytöstyyliin, mutta se saa kiittää tästä mittavasta etumatkasta lähinnä omaa onneaan. Sen madridilaiset kilpakumppanit Atletico ja Real eivät ole olleet normaalilla tasollaan tällä kaudella, ja näin ollen Blaugrana on päässyt sarjassa epätasaisista otteistaan huolimatta seitsemän pinnan karkumatkalle.

Joukkueen pelaaminen ei olekaan ollut tällä kaudella - ja etenkään viime aikoina - sitä normaalia säihkyvää Barcaa, ja kerta toisensa jälkeen Lionel Messi on joutunut toimimaan joukkueen pelastajana ja pistepottien ryöstäjänä Barca-leirille.

Tässä UCL-otteluparissa Barcelona on toki ennakkosuosikki, ja etenkin puhtaasti paperilla tämä Barcan ennakkosuosikin asema onkin huomattavasti laadukkaamman pelaajiston myötä hyvin iso. Barcelonan viime aikojen heikommat otteet kertovat kuitenkin siitä, ettei ennakkosuosikin tehtävä ole mikään helppo.

Lyon on voittanut Ligue 1:ssä viimeisestä viidestä ottelustaan peräti neljä, ja joukkue onkin noussut sarjassa jo kolmanneksi. Takamatka pariisilaisjättiin PSG:hen on kuitenkin mittava, ja Lyonin nipusta ei löydykään tähtisäihkettä lähimainkaan samaan tahtiin kuin tältä kilpakumppanilta.

Lyon - Barcelona

PELI-IDEA: Lyon - Barcelona: Alle 3,25 maalia - kerroin 1.79 (18Bet)   (Nyt 1.78 [Pinnacle]) 

Lyon osoitti jo alkulohkovaiheessa, että se on todella vaikeasti nitistettävissä. Joukkue kaatoi muun muassa Manchester Cityn vieraissa Etihadilla, ja tämän täydellisen yllätyspommin lisäksi Lyon pelasi kaikki muut viisi lohkovaiheen otteluaan tasan.

Barca lähtee vierasotteluihinsa usein varauksellisemmin, ja Lyonin venymiskyvyn tuntien ottelusta voikin kehkeytyä taktisen tasainen kamppailu. Barcelona on kotonaan Camp Noulla niin vahva, että joukkue tuskin lähtee yltiöpäälliseen hyökkäämiseen tässä vierasottelussa.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Lyon-Barcelona -otteluun tästä.

Kuka kaivaa voiton Madridista?

Atlético Madrid on jälleen kerran UCL:n jatkopeleissä juuri sellaisessa tilanteessa, missä se on omimmillaan - eli altavastaajan asemassa. Kaikki odottavatkin ennakosuosikin roolista nauttivan Juventusin vetävän tästä otteluparista pidemmän korren. Juventusin osakkeet ovatkin tässä otteluparissa viime vuosiin nähden korkeammalla tottakai juurikin sen vuoksi, että kolme peräkkäistä UCL-pyttyä Real Madridille ratkomassa ollut Ronaldo takoo nyt samaa tulosta torinolaisten leirissä.

Juventus hurjastelikin ilman suurempia ongelmia Mestarien liigassa oman alkulohkonsa voittoon muun muassa Manchester Unitedin editse, eikä ongelmia ole esiintynyt pahemmin myöskään Serie A:ssa, jota joukkue johtaa jo 13 pisteen etumatkalla.

Atlético ei tänäkään kautena ole pystynyt kilpailemaan näiden Juventusin, Realin ja Barcan kaltaisten jättiseurojen kanssa pelaajahankinnoissa. Aiempinakin vuosina todistettu, timantinkova puolustuspaletti on kuitenkin edelleen Atléticon suurin vahvuus. Eikä sovi myöskään unohtaa Simeonen poikkeuksellista kykyä kaivaa tästä pelaajamateriaalista hämmästyttävän usein se absoluuttisesti kovin suoritustaso ulos juurikin niissä kovimmissa mahdollisissa paikoissa.

Atléticon kannalta huonoimmat uutiset tämän kauden osalta liittyvät eittämättä, etteivät joukkueen viimeisimmät suurhankinnat Diego Costa, Thomas Lemar ja Nikola Kalinic eivät ole yltäneet heiltä odotettuun suoritustasoon. Tärkein seikka on kuitenkin Simeonen leirissä ollut eittämättä se, että joukkueen supertähti Antoine Griezmann suostui jatkamaan joukkueen väreissä lukuisten jättiseurojen kiinnostuksesta huolimatta.

Atletico Madrid - Juventus

PELI-IDEA: Atlético Madrid - Juventus X - kerroin 3.09 (Pinnacle) 

Vedonlyöntiyhtiöt ovat asettaneet joukkueet tämän avausottelun kannalta hyvin pitkälti samalle viivalle, ja puntit ovatkin kerron-jakauman osalta hyvin tasattuna. Avausottelusta onkin odotettavissa hyvinkin taktisen jalkapallon junnausta, jossa Atlético lähtee ensisijaisesti nollaamaan Juventusta, eikä vieraiden puolustus tule todennäköisesti suurta painetta matsissa kokemaan.

Toisaalta, myöskään Juventus tuskin lähtee ottelussa riskillä hyökkäämään, sillä Atléticon vastahyökkäykset ovat varmasti enemmän kuin hyvin sen tiedossa. Varsinaista maalipaikoilla mässäilyä ottelusta siis tuskin on luvassa.

Man City jättimäinen ennakkosuosikki Schalkea vastaan

Manchester City -manageri Pep Guardiola on varmasti iloinen siitä, että arpaonni toi Mestarien liigan neljännesvälierissä joukkueen vastaan juuri Schalken. Viime kauden upean Valioliiga-mestaruuden jälkeen City-leirissä katseet on käännetty täksi sesongiksi entistäkin vahvemmin juuri UCL-mäyttämölle, ja City laittaakin nyt jokaiseen otteluun kehiin ne kaikista kovimmat aseensa.

Schalken puolesta ei tässä otteluparissa puhu oikeastaan mikään, sillä Bundesliigassakin vaikeuksissa ollut joukkue on pudonnut kangertelevan sesonkinsa edetessä sarjataulukossa jo 14. sijalle. Onkin jo suuren suuri ihme, mikäli Schalke onnistuu edes etäisesti roikkumaan suuren ennakkosuosikin perässä tässä otteluparissa.

Schalke 04 - Manchester City

Ainoa yllätysmomentti kohdistuukin Schalken puolelta juuri tähän avausotteluun, joka pelataan saksalaisten kotikentällä VELTINS Arenalla. Juuri näissä vierasotteluissa on piilenyt ne Cityn harvat ongelmat tällä kaudella, ja joukkue pelasikin lohkovaiheessa 2-2-tasapelin juuri Lyonin vieraana (sekä hävisi Lyonille myös kotonaan).

Valioliigassa City on taasen kärsinyt tällä kaudella vierastappion Crystal Palacelle, Leicesterille ja viimeisimpänä Newcastlelle.

Teksti: Frank Pilantra

Frank Pilantra on tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntija, joka operoi sivustolla jalkapallon parissa. Kyseinen UCL-ennakko onkin käännetty kasattu suomen kielelle alkuperäisestä, tanskankielisestä tekstistä.