Pietarin Zenit – AC Milan

Kahden entisen pelitoverin Luciano Spallettin ja Massimiliano Allegrin valmentamat Zenit ja AC Milan kohtaavat tänään itänaapurissamme.

Spalletti on vuonna 2009 alkaneella Zenit-urallaan luotsannut joukkueen mm. kahteen Venäjän Valioliigan mestaruuteen, sekä yhteen Cup-voittoon.

Tällä kaudella pietarilaisten meno on kuitenkin ollut nihkeää, sillä se on onnistunut voittamaan vain yhden viimeisistä seitsemästä ottelustaan. Heikko tulostaso on jo kirvoittanut keskusteluja Spalletin potkuista itärajan takana.

Kovin hyvin ei ole sujunut Milanillakaan, sillä se on onnistunut voittaman vain kaksi viimeisistä seitsemästä pelistään, jotka koostuvat Serie A ja Mestarien liiga –otteluista.

Zenit sai lohkovaiheen avausottelussaan kylmää kyytiä. Joukkue vieraili Etelä-Espanjassa Malagan luona, josta kotiin tuomisina oli tyly 3-0-tappio.

AC Milan puolestaan joutui tyytymään San Sirolla pelatussa ottelussa tasapeliin, kun vieraana ollut sitkeä belgialaisseura Anderlecht taisteli ottelusta maalittoman tasapelin.

Poissaolot:

Zenit: Danny, Semak

AC Milan: Pato, Acerbi

 

Ajax – Real Madrid

Niklas Moisanderin edustaman Ajaxin urakka Mestarien liigassa jatkuu haastavana, kun hollantilaisjoukkue saa vieraakseen yhden mestarisuosikin Real Madridin.

Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin Jose Mourinhon joukoille, kun se kohtaa amsterdamilaiset maailman kovimmassa seurajoukkuekilpailussa. Edellisistä neljästä kohtaamisesta espanjalaiset ovat voittaneet jokaisen.

Viime kaudella pelatuista otteluista molemmat päättyivät Madridin voitonjuhliin lukemin 3-0, joten itseluottamusta vierailta löytynee.

Ajax avasi kautensa piinaamalla kuolemanlohkon kärkisijoja tavoittelevaa Borussia Dortmundia, mutta taipui lopulta vieraskentällä niukasti maalein 1-0.

Real Madrid puolestaan väänsi ikimuistoisen ottelun Englannin mestaria Manchester Cityä vastaan, kun se nousi ahdingosta lisäajalla 3-2-voittoon.

Poissaolot:

Ajax: Serero, Sigthursson

Real Madrid: -

 

Anderlecht – Malaga

Edellisen kerran elokuun puolivälin tienoilla tappion kärsinyt Anderlecht lähtee jatkamaan tätä putkeaan keskiviikko-iltana Malagaa vastaan.

Malagan saldo on vieläkin komeampaa luettavaa, sillä talousvaikeuksien kanssa paininut andalusialaisjoukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella kertaakaan La Liga ja Mestarien liigan karsinta- sekä lohkovaiheen ottelun mukaan lukien.

Anderlecht avasi oman Mestarien liiga –urakkansa hakemalla makoisan tasapelipisteen AC Milanilta San Sirolta maalittomaan tasapeliin päättyneestä ottelusta.

Espanjalaiset puolestaan murjoivat Pietarin Zenitin maanrakoon jo ottelun alkuminuuteilla, kun Iscon ja Javier Saviolan maaleilla isännät karkasivat 2-0-johtoon jo 13. minuutin kohdalla. Lopulta voitto kirjattiin Malagalle maalein 3-0.

Poissaolot:

Anderlecht: -

Malaga: Baptista, Buonanotte, Toulalan

 

Arsenal – Olympiakos

Arsenal lähtee ottamaan isoa harppausta kohti tämän kauden Champions Leaguen pudotuspelivaihetta, kun se kohtaa Emirates Stadiumilla kreikkalaisen Olympiakosin.

Gunners voitti viimeksi avausottelussaan Montpellierin maalein 1-2 ja on nyt B-lohkon kärkipaikalla yhdessä saksalaisen Schalken kanssa.

Voitto tästä ottelusta tietäisi piste-eron kasvavan kreikkalaisiin jo kuuteen pisteeseen ja Schalken voittaessa kotonaan Montpellierin, myös ranskalaiset jäisivät jo kuuden pisteen takamatkalle.

Viikonloppuna Arsenal koki kirvelevän tappion paikallisvastustaja Chelsealle kotikentällään, mikä on manageri Arsene Wengerin mukaan vaikuttanut osittain joukkueen ilmapiiriin laskevasti.

Olympiakos voitti viikonloppuna kotimaassaan Atromitoksen, joten vieraat pääsevät tukalaan paikkaan voitto harteillaan.

Mestarien liigan avausottelunsa kreikkalaiset hävisivät kotikentällään Schalkelle maalein 1-2 tasaisen ja tapahtumarikkaan ottelun jälkeen.

Joukkueet pelasivat myös viime kaudella Mestarien liigaa samassa lohkossa ja tuolloin kumpikin oli kotikentällään parempi. Arsenal voitti Emiratesilla maalein 2-1 ja Olympiakos kotonaan lukemin 3-1.

Poissaolot:

Arsenal: Arteta, Diaby, Szczesny

Olympiakos: Torossidis, Fejsa, Papazoglou, Djebbour