Dynamo Kiova – Dinamo Zagreb

Ukrainan maajoukkuettakin kesän EM-kisoissa valmentanut Oleg Blokhin yrittää kääntää Kiovan Dynamon kurssia, kun vieraisille saapuu Dinamo Zagreb Kroatiasta.

Kiovalaiset ottivat A-lohkon avausottelussaan rumasti kuokkaan, kun Paris Saint-German löi kotonaan talululle lukemat 4-1.

Kovin ruusuisesti ei alkanut Zagrebinkaan Mestarien liiga –taival. Joukkue hävisi kotiyleisönsä edessä portugalilaisjätti Portolle maalein 0-2. Kyseinen tappio oli joukkueelle seitsemäs peräkkäinen Mestarien liigassa.

Joukkueet ovat kohdanneet aikaisemmin Mestarien liigan lohkovaiheessa kerran. Tuolloin vuonna 2003 Kiovan Dynamo oli molemmissa otteluissa etevämpi yhteismaalein 5-1.

Poissaolot:

Dynamo Kiova: Ninkovic

Dinamo Zagreb: Ibanez

 

FC Porto – PSG

A-lohkon kärkiseurat Porto ja PSG kohtaavat Estadio do Dragaolla. Porto on tunnetusti ollut vaikeasti lyötävissä, mutta pystyykö huippuvireinen vierailija kuitenkin täyteen pistepottiin?

Illan isännät avasivat lohkovaiheen työsarkansa hakemalla vaikeana paikkana pidetystä Zagrebista kolme pistettä paikalliselta DInamolta maalein 2-0.

Tuolloin isoa osaa näytteli Lucho Gonzales, joka oli voiton avainmiehiä uransa 50. Mestarien liiga –osumallaan vain muutamia tunteja sen jälkeen, kun hän sai kuulla isänsä menehtyneen. Nyt hän on iskenyt urallaan maalin kahdeksalla Champions League –kaudella putkeen.

Suurella rahalla kesän siirtomarkkinoilla mällännyt PSG puolestaan osoitti tulivoimaansa Kiovan Dynamoa vastaan omassa avausottelussaan. Lukemat kirjattiin lopulta 4-1 isäntien hyväksi Pariisin illassa.

Joukkueet ovat päätyneet historiansa aikana kerran samaan alkulohkoon Mestarien liigassa. Tuolloin vuonna 2004 PSG oli parempi kotonaan maalein 2-0. kun taas portugalissa osapuolet nuhjasivat maalittoman tasapelin.

Poissaolot:

Porto: -

PSG: -

 

Manchester City – Dortmund

Manchester City hakee avausvoittoaan tämän kauden Mestarien liigassa, kun Saksan mestari Borussia Dortmund matkustaa Pohjois-Englantiin.

Roberto Mancinin suojattien oli tyytyminen tyhjään pistepottiin, kun se avausottelussaan hävisi Real Madridille erittäin dramaattisen ottelun maalein 3-2 Santiago Bernabeulla.

Viime kaudella manchesterilaiset pullahtivat jatkosta jo lohkovaiheen jälkeen, eikä tällä kaudella ole varaa virheisiin. Joukkue nimittäin on osa kuolemanlohkoksi kutsuttua rykelmää, jossa mukana ovat Madrid, Dortmund ja Amsterdamin Ajax.

Illan saksalaisvieras on hallitsevan kaksinkertainen Saksan mestari, mutta Englannin mestari City on suosikkiasemassa kotikentällään.

Sinipaidat eivät ole hävinneet edellisiin 15 kansainväliseen otteluun yhtäkään kotistadionillaan. Viimeksi vierailija on lähtenyt Etihad Stadiumilta kolmen pisteen kanssa vuonna 2008, kun FC Midtjylland suoritti kyseisen uroteon.

Lisää itseluottamusta isännät voivat ammentaa Dortmundin heikosta vierassaldosta. Viime kaudella saksalaiset tippuivat myös lohkovaiheessa, kun he hävisivät kaikki kolme vierasotteluaan.

Nyt saksalaisten kannalta näyttää paremmalta, kun Dortmund onnistui kaatamaan vaikeuksien jälkeen Ajaxin avausottelussaan maalein 1-0.

Poissaolot:

Manchester City: Maicon, Micah Richards, Kolo Toure

Dortmund: Owomoyela

 

Schalke – Montpellier

Teemu Pukin Schalke pyrkii jatkamaan voittokannassa, kun hallitseva Ranskan mestari Montpellier saapuu Veltins Arenan maisemiin.

Joukkue avasi lohkovaiheensa Olympiakosin vieraana ja haki kreikkalaisesta hornankattilasta 1-2-vierasvoiton.

Täysi pistepotti tästä ottelusta olisi saksalaisjoukkueelle tärkeä, sillä näin se saisi kurottua jo kuuden pisteen kaulan Montpellieriin ja todennäköisesti Olympiakosiin, kun kaksi joukkuetta menee lohkosta jatkoon.

Ranskalaisten oma urakka alkoi lohkon kärkiseuraksi kaavailtua Arsenalia vastaan. Tuolloin Montpellier hallitsi ottelua selkeästi, mutta tehoton viimeistely koitui joukkueen kohtaloksi ja pisteet matkasivat Lontooseen maalein 1-2.

Poissaolot:

Schalke: Farfan, Jones

Montpellier: Jeunechamp, Bedimo