Juventus-supertähti Cristiano Ronaldo iskee jälleen Manchester Unitedin kimppuun, ja muun muassa Napolissa on lupaa odottaa isosti maaleja tulevalla Mestarien liigan ottelukierroksella. Onkin siis aika ennakoida marraskuun ensimmäisen kokonaisenna kalenteriviikkona tahkottava neljäs UCL-kierros kolmen eri huippumatsin kautta.

Mestarien liiga, neljäs kierros - kaikki ottelut:

6.11. klo 19:55: Crvena zvezda - Liverpool
6.11. klo 19:55: Monaco - Club Brugge
6.11. klo 22:00: Atletico Madrid - Dortmund
6.11. klo 22:00: FC Porto - Lokomotiv Moskova
6.11. klo 22:00: Napoli - PSG
6.11. klo 22:00: Inter - Barcelona
6.11. klo 22:00: Schalke - Galatasaray
6.11. klo 22:00: Tottenham - PSV

7.11. klo 19:55: CSKA Moskova - AS Roma
7.11. klo 19:55: Valencia - Young Boys
7.11. klo 22:00: Bayern München - AEK
7.11. klo 22:00: Benfica - Ajax
7.11. klo 22:00: Juventus - Manchester United
7.11. klo 22:00: Lyon - Hoffenheim
7.11. klo 22:00: Manchester City - Shakhtar
7.11. klo 22:00: Viktoria Plzen - Real Madrid

ENNAKKO: Napoli-PSG - 6.11. klo 22:00:

- Luvassa tapahtumarikas, joskin tasainen kamppailu

PSG:n supertähdillä alkaa olla kovat paineet niskoissaan tässä Napolissa pelattavassa, äärimmäisen tärkeässä kamppailussa. Angel Di Marian iskemä, viimehetkien tasoitusosuma joukkueiden edellisessä kohtaamisessa pelasti PSG:lle 2-2-tasurin Pariisissa, mutta tulos jätti ranskalaisjätin silti todella pahaan rakoon UCL-lohkossaan.

Jürgen Kloppin Liverpool-kone ei nimittäin näytä hidastumisen merkkejä, joten Napolin ja PSG:n tehtäväksi jäänee juuri tämän lohkon toisen jatkopaikan ratkominen. Ja sen lisäksi, että Napoli lähtee tähän tärkeään otteluun kotiyleisönsä tuen turvin, on se lohkossa paraikaa yhden pisteen PSG:tä edellä.

Jännitettävää siis tulee ottelussa riittämään.

Napoli - Paris Saint-Germain

Tähtiä pursuava PSG ei esiinny aina viheriöllä yhtenäisenä joukkueena. Sen nimiemiehillä varustettu hyökkäys on Neymarin, Kylian Mbappen ja Edinson Cavaninin johdolla parhaimmillaan täysin pysäyttämätön, mutta toisinaan suurseura sitten romahtaa täysin - ehkäpä juuri näiden maailmaa suurempien yksilöidensä johdolla.

Juuri näissä huipputärkeissä otteluissaan PSG ei ole onnistunut kovinkaan usein toivomallaan tavalla UCL-kentillä, joten Napolin voikin ennakoida onnistuvan nappaamaan tästä ottelusta tärkeän lisäpisteen plakkariinsa.

Napoli - PSG: X - kerroin 3,90 (Betfair)

Monet varmasti odottavat ottelusta jälleen maalirikasta tulitusta, joskin kertoimet yli 2,5 maalille ovat vain 1.50-1.55 välimaastossa. Odotettavissa onkin, että näemme suhteellisen avointa ja vauhdikasta peliä kahden taitavan joukkueen välillä, eikä maalipaikoista tule todennkäisesti olemaan pulaa.

Napoli tulee kuitenkin puolustamaan ottelussa jopa tasatilanteissa erittäin tarkasti, sillä pistejako olisi sille suotuisampi tulos. Napoli on kuitenkin suhteellisen vahva omalla alueellaan, ja joukkue onnistuikin kaatamaan kotinurmellaan Liverpoolin kliiniseesti 1-0. Tämän lisäksi Napolilla on Dries Mertensin ja Lorenzo Insignen tasoisia pikakiitureita, jotka pystyvät varmasti käyttämään paikat hyödyksi, mikäli PSG joutuu hakemaan paikkoja isommalla riskillä.

ENNAKKO: Juventus-Man Utd - 7.11. klo 22:00:

- Juventus iskee jälleen

Tällä UCL-ottelukierroksella on tarjolla runsain mitoin hermoja koettelevaa jännitystä monien suurjoukkueiden välisten kohtaamisten muodossa, mutta harva joukkue kokee tällä hetkellä yhtä kovia paineita kuin Manchester United. ManU on tunnetusti yksi rikkaimmista seuroista jalkapallomaailmassa, mutta tällä kaudella Jose Mourinhon luotsaama jättiläinen on ollut kaikkea muuta kuin tappavan tasaisesti operoiva huippujoukkue.

Tällä kaudella ilman tappioita tahkonnut, Italian hallitseva mestari Juventus on taasen löytänyt heti kauden alusta todellisen voitto-vireen, ja vähän hiljaisemman alun jälkeen joukkueen jättihankinta, ex-United -hyökkääjä Cristiano Ronaldo on noussut torinolaisten hyökkäysosaston ykköskenraaliksi.

Juventus on ehdottomasti voittajasuosikki tässä kamppailussa, ja joukkuehan kävi hakemassa aiemmin ManU:sta jo 1-0 -voiton sen kotiviheriöiltä Old Traffordilta. Torinolaiset johtavatkin lohkoaan täydellä yhdeksän pisteen potillaan eikä joukkue ole päästänyt pelaamissaan otteluissa omaan verkkoonsa vielä maalin maalia.

Juventus - Manchester United

Juventus johtaa Italian Serie A:ta näytöstyyliin 11 ottelun jälkeen kymmenen voiton, yhden tasapelin ja vakuuttavan 31 pisteen pottinsa myötä. Jopa itse ManU-luotsi Mourinho on todennut joukkueiden välisen tasoeron tällä kaudella median edessä.

- Minun täytyy myöntää, että Juventus on omalla tasollaan, ja mikäli ihmiset eivät tätä sulata, on se heidän ongelmansa. Mutta he todella ovat omaa luokkaansa, kun puhumme joukkueen laadusta, tasaisuudesta, tietotaidosta ja suoritusvarmuudesta, Mourino kommentoi Juventusta vastaan koetun 0-1-kotitappion jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Juventus - Manchester United: 1 - kerroin 1.63 (Coolbet)

Juventus pystyy pelaamaan tässä ottelussa huomattavasti vapaantuneemmin, ja joukkue tuleekin näyttämään tämän myötä sen, miksi se on pykälän Manchesterin vieraitaan korkeammalla tasolla. Kaikki paineet ovatkin ottelusa ManU-leirissä, ja vaikka Mourinho operoikin jatkuvasti tuli takamuksensa alla, tulee portugalilaisvalmentaja todennäköisesti ns. parkkeeraamaan bussinsa edes yhden pisteen ryöstön toivossa.

Mutta pystyykö ManU-puolustus todella selviämään täydet 90 minuuttia murskaavan kovan Juventus-hyökkäyksen käsittelyssä, jossa Ronaldo, Paolo Dybala ja Mario Mandzukic heiluttavat vuoron perään tahtipuikkoja. Kun Juventus-hyökkäyksen laittaakin paperilla ManU:n puolustuslinjan vierelle, ja huomio vielä sen tappavan varmuuden, jolla torinolaiset tällä hetkellä operoivat, on otteluun lähdettäessä pakko vain yhtyä Mourinhon aiempiin kommentteihin.

ENNAKKO: Viktoria Plzeň-Real Madrid - 7.11. klo 22:00:

- Kompuroiva Real matkaa Tšekkeihin

Onko Real Madrid onnistunut toipumaan UCL-koitokseen Barcelonalta saadun 1-5-selkäsaunan jälkeen, ja pystyykä Real vääntämään ruuvia kierämmälle uuden valmentajansa avustuksella, kun joukkue matkaa Plzenin vieraaksi? Kyseinen El Clásico -nöyryytys poikikin muutosten tuulia Real-leiriin, kun Julen Lopetegui sai kenkää managerin paikalta kyseisen koitoksen - ja kokonaisuudessaan hyvin epätasaisesti sujuneen alkukauden - jälkeen.

Real Madrid onnistui kaatamaan menneenä viikonloppuna kovakuntoisen Valladolidin kotonaan 2-0, ja matsissa nähtiin myös uran ensimmäinen maali joukkueen brassihankinta Vinicius Júnior. Kokonaiskuvassa Realin alkukausi on kuitenkin ollut heikko, sillä se on onnistunut iskemään Espanjan La Ligassa 11 ottelussaan vain 16 osumaa, ja 17 pisteellä se onkin sarjassa vasta sijalla 6.

Real voitti Plzenin edellisellä kierroksella Santiago Bernabeulla niukasti 2-1. Mestarien liigassa Real on lohkonsa jaetulla piikkipaikalla kuudella pisteellään AS Roman kanssa, joskin heikommalla maalierolla. Ja ainoan tappionsa joukkue kärsikin edellisessä vierasottelussaan CSKA Moskovan vieraana.

Viktoria Plzen - Real Madrid

Real on tottakai suuren suuri suosikki kolmen pisteen nappaajaksi tästä ottelusta, heikohkosta vireestään huolimatta. Hallitseva Tšekin mestari Plzen onnistui venymään kotiviheriöllään sen UCL-avauksessa tasapeliin CSKA Moskovaan vastaan, jonka jälkeen se sai vieraissa kovan kylvetyksen AS Romalta maalein 5-0. Kolmannessa ottelussa Real oli siis sitä vahvempi Madridissa 2-1.

Plzen on kuitenkin ollut kovassa vireessä juurikin omalla kotikentällään tällä kaudella, sillä CSKA-kotitasurinsa lisäksi joukkue on raapinut Tšekin pääsarjassa seitsemästä kotiottelusta täydet seitsemän voittoa maalierolla 13-2.

Viktoria Plzen (aasialainen tasoitusveto +2) - Real Madrid: 1 - kerroin 1,76 (operaattori poistettu)

Kolme peräkkäistä UCL-mesteruutta kertoo tietysti omaa kieltään Realin tasosta, mutta tällä kaudella hyökkäyspää on ollut huomattavasti aiempaa tukkoisempaa Ronaldon lähdön jälkeen. Gareth Balen ja Karem Benzeman yhteistyö ei toimi saumattomasti, ja samalla joukkueen puolustus joutuu pärjäämään Plzen-ottelussa ilman Daniel Carvajalia, Marceloa sekä Raphael Varanea.

Voitto siivittäisi Realin kohti lohkon kärkipaikkaa, mutta helpolla ei tämä voitto tule Plzenin vieraana irtoamaan. Real onnistuikin kaatamaan tšekkiläiset kotonaan siis vain 2-1, joten myös toisesta, Tšekissä pelattavasta ottelusta voisi odottaa tuloksellisesti tasaväkistä - vaikkakin Real tulee varmasti peliä viemään.

Plzenin voittoa voisikin siis pelata ottelussa kahden maalin tasoituksella.


Muista pitää silmällä myös Urheiluveikkaus.comin vedonlyöntivihjeet -osiota, josta tulet löytämään lisää tärppejä tulevalle UCL-ottelukierrokseille.

Teksti: Frank Pilantra

Frank Pilantra on tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntija, joka operoi sivustolla jalkapallon parissa. Kyseinen UCL-ennakko onkin käännetty kokonaisuudessaan suomeksi alkuperäisestä, tanskankielisestä tekstistä.