Jääkiekon Mestiksen Revanssi-viikonloppu kokoaa viikonloppuna tuhansittain kiekkofaneja Mestis-paikkakunnille. Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on Hyvän mielen pikkujoulupelit, joihin Mestis-seurat yhteistyökumppaneineen tarjoavat yleisölle vapaan pääsyn.

Revanssi-viikonloppuna kilpaillaan paitsi sarjapisteistä, myös katsoja- ja yhteistyökumppanimääristä. Yritykset ja muut yhteistyökumppanit ovat lähteneet innolla mukaan kehittämään Revanssi-tapahtumaa ja tekemään siitä perinnettä Mestikseen.

Heinolassa HeKi on saanut ”otteluisännäksi” Venäjällä pelaavan maajoukkuemaalivahti Karri Rämön, joka tarjoaa kasvattajaseuransa HeKin kanssa yleisölle otteluun vapaan pääsyn. Oulussa Kiekko-Laser on järjestänyt koko päivän kestävän ja koko perheelle suunnatun tapahtuman, joka huipentuu Mestis-otteluun.

 

Mestis palkitsee kauden päätteeksi gaalaristeilyllään parhaan Revanssi-seuran. Kisassa otetaan huomioon Revanssiin lähteneiden yhteistyökumppanien määrä sekä katsojamäärän prosentuaalinen lisäys tämän hetken keskiarvoon nähden.

 

Joukkueiden faniryhmille on luotu oma taistelu, jossa sekä perjantaina että lauantaina palkitaan eniten faneja vieraspeliin tuova ryhmä. Molempina päivinä palkintona on 12 henkilön risteilypaketti Mestis-gaalaan kauden jälkeen. Myös otteluparien välillä on fanikilpailu, eniten kannattajia vieraspaikkakunnille liikuttanut ottelupari saa yhteensä 8 risteilypakettia.

 

Faniryhmät ovatkin lähdössä runsain joukoin kannustamaan joukkueitaan vieraspeliin, esimerkiksi Mikkelin Jukureiden kannattajia on lähdössä vieraspeliin Joensuuhun neljä linja-autollista. Faniryhmien kuljetuksen vieraspaikkakunnille tarjoavat Suomen Jääkiekkoliitto ja Veikkaus

 

Revanssi-ottelut pelataan revanssihengessä peräkkäisinä päivinä, perjantaina 10.12. kello 18.30 ja lauantaina 11.12. kello 16.00. Otteluparit ovat LeKi – HeKi, D Team – Kiekko-Laser, Jokipojat – Jukurit, Hokki – SaPKo, KooKoo – TuTo sekä K-Vantaa – Sport. Ottelupareissa ensin mainittu pelaa perjantaina kotipelin ja lauantaina vieraspelin.

 

Revanssi-tapahtuman tavoitteena on saada hallit täyteen ja peleihin aitoa joulumieltä ja -henkeä. Mestiksen katsojakeskiarvo oli viime kaudella runkosarjassa 1 234 katsojaa ja pudotuspeleissä 2 019 katsojaa. Mestiksen kaikkien aikojen ottelukohtainen katsojaennätys on 5 027 katsojaa.