Toto5-pelissä 1,64 prosenttia pelattu Meter Reader U.S. voitti avauskohteen. Markus Dahlströmin ajokki ravasi ensimmäisen kierroksen sisärataa pitkin porukan perällä, mistä lähti takasuoralla kiriin ja tykitti lopun ulommaisena lujaa ja ehti maalikuva voittoon. Sing In Silence oli keulasta hyvä toinen. Suosikki Vernando väsyi kuolemanpaikalta.

 

Toisessa kohteessa niukka kakkossuosikki Dust To Dust dominoi lähdön tapahtumia maalin asti keulapaikalta kierrettyään sinne ensimmäisen takasuoran auetessa. Mauri Jaara sai rauhoittaa vauhtia reippaan avauksen jälkeen ja ruuna irtosi lopussa helppoon voittoon. Johtavan takana ravannut Hide And Seek oli toinen ja hännillä toista rataa juossut Express Ernest kolmas. Suosikki Zarathustra ei riittänyt toisesta ulkoa rahasijoille.

 

Kaksi seuraavaa kohdetta oli Jani Ruotsalsisen ajokkien hallintaa, joista ensimmäinen oli lähtönsä suosikki It's Hooligan. Ruotsalainen täräytti ajokillaan reippaassa avauksessa kärkipaikalle ja ori piti lopussa varmaan voittoon. Creme De Shiraz oli toinen ja lopun tuulispäänä kirinyt Spendermania kolmas. Jani Ruotsalaisen toinen voittoajokki oli kyvykäs, mutta ailahteleva Lycker. 13-vuotiaaksi varttunut ruuna haki alussa kärkipaikan ja päästi sitten suosikki Saaren Pojan eteensä. Ruotsalainen nosti ajokkinsa viimeisellä takasuoralla johtavan rinnalle ja runttasi hienosti 25-lopetuksessa suosikin ohi, vaikka näyttikin viimeisessä kaarteessa lyödyltä. Saaren Poika kesti toiseksi. Lycker kärsi kesällä vatsa- ja muistakin vaivoista, sekä jalkavaivoista koko uransa ajan.

 

Päätöskohteen vei nimiinsä rivin pelatuin hevonen Minto's Romeo. Mauri Jaara jäi ajokillaan kiihdytyksessä melko kauas sisäradalle ja pakitti ensimmäisellä takasuoralla aivan joukon hännille toiselle radalle. Suosikki oli takasuoran lopussa vielä kaukana kärjestä, mutta ruuna kiri viimeiset 400 metriä aivan omaa vauhtiaan. Voitto meni kuitenkin tiukoille, kun Mystery Velvet vastasi lopussa hyvin kakkoseksi. Mauri Jaara kertoi, että Minto's Romeo lähtee toisten välistä paremmin liikkeelle kuin sisäradalta. Ruuna painoi lopussa sisäänpäin ja siksi vauhti ehkä hukkui loppusuoralla. Goldshoe Seven Days oli maalissa kolmas.

 

Jani Ruotsalainen ajoi vielä illan kolmannenkin voiton ravien viimeisessä lähdössä ajokkinaan Lagriffe De Jag. Joensuun Toto5-arvo oli 554,30 euroa.