Itäinen Konferenssi – Metropolien divisioona

 Pittsburgh PenguinsPelaajamuutokset:Ei oikeastaan tehnyt suurempia hankintoja. Menetti viime kauden hankinnan Jarome Iginlan sekä luottomies Matt Cookin. On silti sarjan vahvimpia materiaaleja: Jevgeni Malkin, James Neal, Sidney Crosby ja Kris Letang ovat kaikki aivan sarjan absoluuttisinta huippua.

Arvio: Marssivat tällä materiaalilla ilman suuria loukkaantumisia runkosarjasta kevyesti divisioonavoittajana pudotuspeleihin – siellä mitataan joukkue taas uudestaan.

New York RangersPelaajamuutokset:John Tortorella sai lähteä päävalmentajan paikalta, tilalle saapui ex-Canucks käskijä Alain Vigneault. Pelaajapuolella muutokset ovat hyvin vähäiset – seurassa ollaan pitkästä aikaa tekemässä pitkäjänteistä työtä. Rick Nash ja Henrik Lundqvist tähdittävät joukkuetta ja antavat joka ilta mahdollisuuden voittoon.

Arvio: Vähän muuttunut ryhmä on jälleen valmis taistelemaan mistä vain: kaikki mestarijoukkueen ainekset ovat esillä, mutta milloin ne saadaan hiottua New Yorkissa mestaruussormusten arvoisiksi?

 Philadelphia FlyersPelaajamuutokset:Hankki Vincent Lecavalierin, Mark Streitin ja Ray Emeryn. Kaksi ensimmäistä lisäävät entisestään Phillyn valtavaa hyökkäyskapasiteettia, Emerystä toivotaan Flyersin ikuisen maalivahtiongelman ratkaisijaa. Ilja Bryzgalov ja Danny Briere sai lähteä: joukkue on entisestään vahvistunut – mutta onko se vahvistunut oikeasta päästä? Joukkue tarvitsisi kunnon maalivahdin ja toisen, viisi vuotta nuoremman Kimmo Timosen joukkueeseensa.

Arvio: Tulee olemaan sarjan runsasmaalisimpia joukkueita -verkot heiluu molemmissa päissä. Jos Emery ei ala ihmeiden tekijäksi, kaatuu joukkue taas pudotuspeleissä huonoon puolustamiseensa.

 New York IslandersPelaajamuutokset:Hyökkäyspää vahvistui, kun Pierre-Marc Bouchard ja Cal Clutterbuck saapuivat joukkueeseen. Puolustuksesta lähtivät kuitenkin valtavasti kiekollista osaamista Mark Streitin mukana. Puolustusosasto on muutenkin ohkainen, eikä maalivahti Jevgeni Nabokov saa täyttä luottoa. Hyökkäyksessä sen sijaan jatkuu iloinen meininki, kiitos John Tavaresin.

Arvio: Kuuluu myös runsasmaalisten joukkoon. Hyökkää iloisesti, mutta Streit on iso menetys varsinkin ylivoimapelistä. Voi yllättää, mutta usein ne menestyvät joukkueet perustavat pelinsä takapäähän.

 Columbus Blue JacketsPelaajamuutokset:GM Jarmo Kekäläinen sai tehtyä jatkosopimuksen maalivahti Sergei Bobrovskin kanssa: tänä vuonna nähdään oliko venäläisveskarin viime kausi vain hetkellinen suonenveto vai onko mies nousemassa tähtiin. Lisäksi Nathan Horton on loistava hankinta Bostonista. Suurempia menetyksiä ei ole ja joukkue on selvästi vahvistunut.

Arvio: Taistelee pudotuspelipaikasta tiukasti, jos Bobrovski jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, voi Blue Jackets yllättää.

 Washington CapitalsPelaajamuutokset:Mike Ribeiron lähdettyä on joukkue taas täysin Aleksanteri Suuren varassa: Aleksandr Ovetshkin ja Nicklas Bäckström määrittävät illasta toiseen miten joukkue pärjää.

Arvio: On divisioonamuutosten johdosta paljon vaikeammassa paikassa kuin edellisvuosina: ei mitään asiaa pudotuspeleihin kahdella pelaajalla.

 Carolina HurricanesPelaajamuutokset:Tuomo Ruutu on (TAAS!) loukkaantuneena, kun kausi alkaa. Joni Pitkänen on poissa koko kauden. Ei näytä hyvältä Hurricanesin silmässä – Eric Staal johdattaa taas joukkojaan yksin illasta toiseen. Ei saanut tehtyä kunnollisia hankintoja tälle kaudelle ja Pitkäsen menetys on valtava takaisku.

Arvio: Huonompi kuin edelliskausilla – ei asiaa pudotuspeleihin taaskaan.

 New Jersey DevilsPelaajamuutokset:Ilja Kovaltshuk otti ja lähti KHL:ään – pelaajan kyvyt ovat totta kai valtava menetys paperilla, mutta seuralle siirto oli pelastus. Yksinäisen yrittäjän poistuttua voidaan joukkuetta alkaa taas rakentaa urheilun perimmäisten motiivien ja arvojen pohjalta. Hankki leveyttä rinkiin Cory Scheiderilla, Jaromir Jagrilla, Ryane Clowella ja Michael Ryderilla. Keihään kärki kuitenkin puuttuu ja joukkue on tasapaksu.

Arvio: Ei riitä, vaikka Martin Brodeur nousisi nuoruutensa iskuun ja torjuisi kaiken mahdollisen sekä mahdottoman – auttamatta divisioonansa viimeinen.