Vuotta vanhemmat Delfiinit myös vuotta fiksumpia?

Lähtökohdat kauteen: Miami voitti viime vuonna seitsemän ottelua, häviten yhdeksän. Suoritusta ei voi pitää huonona, kun muistetaan että Dolphinsin pelinrakentajalle sekä päävalmentajalle kausi oli ensimmäinen NFL:ssä. Vaikka Dolphins ei ole edennyt 11 edellisvuotena kuin kerran pudotuspeleihin, täytyy Miami ottaa tänä vuonna vakavissaan.

AFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

New England Patriots

12

4

0

75%

Miami Dolphins

7

9

0

43,8%

New York Jets

6

10

0

37,5%

Buffalo Bills

6

10

0

37,5%

Patriots on heikentynyt viime kaudesta ja miamilaiset taistelevat tosissaan jopa AFC Eastin voitosta hankittuaan useita vapaita agentteja sekä draftin kenties kirkkaimman helmen, Dion Jordanin. Toki Patriotsin kokemus on aivan eri tasolla Dolphinsiin verrattuna, mutta jos Miamissa lähtee rattaat pyörimään oikeaan suuntaan, on kaikki mahdollista. Paljon rahaa kauden alla polttaneella joukkueella on kuitenkin useita kysymysmerkkejä kokoonpanossaan.

Päävalmentaja Joe Phillbin otti viime vuonna Dolphinsin haltuunsa toimittuaan aiemmin Green Bayssa hyökkäyksen koordinaattorina. Phillbin pääsee toiseen NFL-kauteensa päävalmentajana täysin uusista asemista. Jordan, Mike Wallace, Dannell Ellerbe ja Philip Wheeler nostavat joukkueen tasoa huomattavasti.

Hyökkäys: Ryan Tannehill lähtee päävalmentajan tavoin toiseen kauteensa. Tannehill ei vielä viime kaudella loistanut, mutta eleissä oli havaittavissa supertähtiainesta. Tasaisuus syntyy vuosien myötä, mutta jo ensimmäisenä vuotena pelinrakentajan nopeus, pelinluku ja rohkeus herättivät kunnioitusta. Yhteinen kausi Phillbinin kanssa takana, tänä vuonna voidaan odottaa paljon uutta Tannehillin pelissä! Phillbinin koordinoima hyökkäys kylvi tuhoa Packersissa, kun pelinrakentajana toimi muuan Aaron Rodgers. Phillbin-Tannehill- akselilla on kaikki edellytyksen samaan, jos Tannehillin kehitys jatkuu. Viime kaudelle Dolphinsin QB-pelaamista häiritsi myös tavattoman huono linja. Saa nähdä onko Miamissa saatu ykkösmiehen suojelijat vaaditulle tasolle.

Nuori franchise-pelinrakentaja saa valtaisan lisän laitahyökkääjäosastolleen Mike Wallacesta.Vanha Steelersin hyökkääjä tuo julmetusti lisää nopeutta ryhmään. Wallace ei kuitenkaan käännä yksin Tannehillin kanssa pelejä Dolphinsille, vaan apuja tarvitaan muualtakin. Brian Hartline sidottiin joukkueeseen jatkosopimuksella, eikä syyttä. Hartline tuo lisävariaatioita peliin nopeudellaan. Tämän jälkeen ikävä kyllä laitahyökkääjien taso laskee pahasti.

Keskushyökkäys huutaa lisävoimia. Lamar Miller väläyttelee aika ajoin huimaavilla otteita, mutta vaipuu myös syväkoomaan ajoittain. Millerin jälkeen on vaikea löytää mitat täyttäviä pallon kantajia, joten Tannehill ja Dolphins pelannee paljon heittämällä tulevalla kaudella.

Puolustus: Miamilaisilta puuttuu käytännössä kulmamies kokonaan kokoonpanosta, kun Sean Smithin kanssa ei jatkettu sopimusta. Jamar Taylot ja Will Davis tulevat näin suurella todennäköisyydellä pelaamaan uransa ensimmäiset NFL-ottelut, vaikka Falconsista hankittiinkin Brent Grimes.

Dolphins puolustus tulee silti olemaan tänä vuonna selvästi edelliskautta vahvempi kiitos uusien tukimiesten Dannell Ellerben ja Philip Wheelerin. Molemmat ovat todella aggressiivisia pelaajia, eikä vastustajan hyökkääjillä tulee olemaan sekuntiakaan ylimääräistä aikaa. Sen sijaan kysymysmerkin alla on molempien pelinluku; meneekö aggressiivisuus välillä yli?

Myös Grimes sekä koko Dolphinsin puolustuksen linja edustavat samaa aggressiivista linjaa. Miamissa tullaan tänä vuonna todella päälle! Onnistuessaan Dolphins tulee lamauttamaan vastustajan totaalisesti, mutta huonoina päivinä puolustus tulee näyttämään rumalta. Jos joukkue löytää sen kuuluisan kultaisen linjan aggressiivisuuden ja järkevyyden välistä, on puolustuksessa silkkaa potentiaalia.

Arvio: Vuotta vanhempi valmentaja ja päävalmentaja sekä huippuhankinnat puolustukseen tekevät joukkueesta viime kautta vahvemman, mutta kuinka vahvan? Haastaa Patriotsin, mutta ei vielä voita sija. Päätyy toiseksi divisioonassaan, taistelee pudotuspelipaikasta.