Miesten Superpesiksen runkosarjan otteluruuhka on viimein selätetty ja nyt on aika tosipelien. Sarja oli kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja värikäs, mutta on selvää ettei mitään ole vielä nähty.

Runkosarjan sijat 1-2 eivät yllätä ketään? Sen sijaan sijalla kolme on kauden positiivisin yllättäjä. Keskikastin Raahe kärsi lukuisista suurista muutoksista tähän kauteen lähdettäessä, mutta ailahtelevaiseksi ennakoitu joukkue nappasi runkosarjan kolmannen sijan nimenomaan tasaisuudellaan! Joensuun ja Hyvinkään kaudet (sijat 4-5) sen sijaan olivat vuoristorataa, mutta molempien peli on parantunut kauden mittaan. Miljoonajoukkue JoMaa ennakoitiin jopa Vedon ja Jymyn haastajaksi, mutta ainakaan vielä ei ole merkkejä siitä, että JoMa pystyisi pudotuspeleissä muuta keskikastia kummempiin suorituksiin. Kitee nousi uskomattomalla loppukirillä sijalle kuusi ja vältti kahden suuren kohtaamisen. Pohjanmaalaiset Jymy-Jussit ja Koskenkorva sen sijaan romahtivat kauden päätteeksi ja nappasivat viimeiset pudotuspelipaikat.

Kouvola vältti kuin välttikin karsintaottelut viimeisen ottelun viimeisen vuoron kolmella lyödyllä juoksulla ja heidän kausi päättyy tähän. Ironista kenties, mutta kuusi (!) kertaa runkosarjassa kohdanneet KaMa ja Kiri ottavat mittaa myös karsinnoissa. Alajärvi sen sijaan jäi sarjan viimeiseksi ja jää odottelemaan, kuka tulee Ykköspesiksestä vastaan putoamiskarsintaan. Kirin kautta voi pitää fiaskona, KPL kenties teki sen mihin noilla miehillä pystyy. Kankaanpää oli ilmeeltään positiivinen, mutta miehistö ei vaan riittänyt. Alajärvi sen sijaan ei saanut vajaalla miehistöllään tuotua, edelliskaudelta tuttua, altavastaajan ennakkoluulottomuutta kentälle.

Nyt millään menneellä ei ole mitään merkitystä. Kukaan ei pelaa enää pisteistä. Kukaan ei enää laske tilastoja. Nyt pelataan vain ja ainoastaan voitoista. Nyt alkavat pesäpalloseuraajan kissanpäivät. Turpakäräjät, provosoinnit, täydet katsomot, rankat tuuletukset, voittajat ja häviäjät, sankarit sekä petturit ovat täällä taas! Ensimmäisen kerran vihelletään pilliin jo perjantaina kello 18:00 – nyt kannattaa olla valmis!

Pudotuspeliparit: Sotkamo-Koskenkorva Vimpeli-Seinäjoki Raahe-Kitee Joensuu-Hyvinkää