Puolivälierät käynnistyvät perjantaina kahden ottelun voimin. Alkuillan kamppailussa paikasta neljän parhaan joukkoon taistelevat Hollanti ja Brasilia. Päivän toisessa puolivälierässä kohtaavat Uruguay ja Afrikan ainoa toivo Ghana.

Hollannin ja Brasilian kamppailusta ei taitoa puutu. Hollanti on edennyt turnauksessa voitosta voittoon ja etenkin Arjen Robbenin paluu kentälle lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Kamerunia vastaan piristi joukkueen peliä. Robben on joukkueensa paras pelaaja myös neljännesvälieräottelussa Slovakiaa vastaan. Joukkueen hyökkäys ja keskikenttä kestää vertailun Brasialian vastaavaan, mutta puolustuspeli on pieni kysymysmerkki. Hollannin puolustus on selvinnyt turnauksessa toistaiseksi helpolla, mutta tänään mittari on kovin mahdollinen. Brasilia on yksi maailman taitavimmista joukkueista ja se on osoittanut tehokkuutensa jo turnauksessa. Joukkueen puolustus on Lucion ja Maiconin johdolla yksi turnauksen kovimmista ellei jopa kovin. Viisinkertainen maailmanmestari Brasilia tietää miten tärkeät ottelut käännetään voitoksi ja olisi yllätys, mikäli Hollanti pystyi Dungan miehistön kaatamaan.

Kohde 56: 2, 1,85 Hollanti - BrasiliaKohde 57: 2, 1,40 Hollanti - Brasilia, Kumpi menee jatkoon

Peliaika päättyy klo 16:55.

Perjantain iltaottelussa jatkopaikasta taistelevat Uruguay ja Ghana. Uruguay aloitti MM-urakkansa maalittomalla tasapelillä Ranskaa vastaan, mutta sen jälkeen joukkue on haalinut kasaan vain voittoja. Uruguayn paremmuuden on saanut todeta Etelä-Afrikka, Meksiko ja Etelä-Korea, joka kaatui neljännesvälierässä Luis Suarexin osumilla 2-1. Uruguay on pelannut puolustusvoittoista peliä, mutta se on onnistunut iskemään osumia tärkeisiin paikkoihin. Ghanan tie puolivälieriin varmistui USA-ottelussa, jonka afrikkalaiset voittivat Asamoah Gyanin jatkoaikaosumalla 2-1. Alkulohkossa Ghana onnistui tekemään vaan kaksi maalia ja nekin syntyivät rangaistuspotkuista. Ghanalla on huolia loukkaantumisten ja pelikieltojen kanssa. Loukkaantumiset ovat piinanneet Kevin-Prince Boatengia ja Asamoah Gyania ja heidän pelaamisensa on epävarmaa. Molempien pelaajien poissaolot olisivat iso takaisku Ghanalla. Pelikieltojen takia poissa ovat varmuudella Jonathan Mensah ja Andre Ayew. On vaikea uskoa vajaamiehisen Ghanan pystyvät kaatamaan tiiviisti puolustavan Uruguayn. Pelataan kohde Uruguayn menestyksen kautta.

Kohde 71: 1, 1,95 Uruguay - GhanaKohde 72: 1, 1,45 Uruguay - Ghana, Kumpi menee jatkoonKohde 74: 1, 1,20 Uruguay (+1) - GhanaKohde 78: 1, 1,70 Uruguay - Ghana, Avausmaali: 1=Uruguay, X=Ei maalia, 2=Ghana

Peliaika päättyy klo 21:25.