MM-Välierät

Venäjä – Suomi

Isäntämaa Suomi selvitti lopulta tiensä sensaatiomaisesti jääkiekon MM-kisojen välieriin. Alkusarjassa mörkönä häärinyt USA lyötiin uskomattoman viimeisen erän ansiosta maalein 3-2 ja tunnelma nousi koko valtakunnassa uusiin sfääreihin.

Venäjä pääsi ennakolta ”helpommalla” omassa puolivälierässään Norjaa vastaan, vaikka pieni ja piskuinen naapurimme piinasi suurta ja mahtavaa punakonetta aina kolmannen erän alkuun saakka. Lopulta Venäjä kuittasi 5-2-voiton ja paikan välieriin.

Mielestämme nimivahva Venäjä sopii vastustajana Suomelle jopa paremmin kuin pohjoisamerikkalaiset USA ja Kanada. Tämä johtuu siitä, että Leijonat pääsee toteuttamaan omaa pelitapaansa, eikä sen tarvitse muuttaa peruspelaamistaan, kuten kävi ankaraa ja korkeaa karvausta ylläpitäneitä jenkkejä vastaan. Venäjän hyökkäys on selkeästi edellisiä vastustajia taitavampi, mutta ei niin fyysinen. Uskomme Suomen tiiviin viisikkopuolustuksen pitävän punapaidat poissa parhailta sektoreilta ja antavan Petri Vehaselle tarvittavan työrauhan.

Rikkeisiin Suomella ei kuitenkaan ole varaa, sillä Venäjän erikoistilannemiehitys on pelottavan kova – jopa yksi maailman parhaita NHL-kaukalot mukaan lukien.

Venäjä lähtee otteluun suosikkina, mutta Leijonille tarjoutuu sauma jopa otteluvoittoon kurinalaisella ja kärsivällisellä pelillä.

Pitkäveto: Alle 4,5 maalia       2,20

Tulosveto: 3-1

Tshekki – Slovakia

Moni ei uskonut kummankaan joukkueen pelavaan tänä vuonna mitaleista, eikä usko varmasti vieläkään. Tshekkoslovakian hegemoniakamppailussa tunnelataus on varmasti korkea ja ottelun intensiteettitaso nousee kiihkeäksi.

Tshekki teki todellisen urotyön kaatamalla omassa puolivälierässään Ruotsin viime hetken maalilla 3-4 ja näin kisojen yksi kuumin mestarisuosikki aloitti kesälomansa.

Slovakia ei jäänyt Pekkaa pahemmaksi, vaan kaatoi Kanadan viimeisen erän kirillään myöskin maalein 3-4 loistavasti esiintyneen maalivahti Jan Lacon ansiosta.

Isoveli Tshekki lähtee tähän otteluun suosikkina, mutta emme lähtisi aliarvioimaan Slovakiaa. Mielestämme tämäkin  ottelu ratkeaa pieniin marginaaleihin ja maalivahtipelin rooli korostuu. Jan Laco pieksee virkaveli  Jakub Kovarin ja antaa slovakeille jälleen yllätysmahdollisuuden.

Pitkäveto: Slovakia moneyline                          2,95

Tulosveto: 3-3