Kazakstan-USA

Kisojen ehdoton heittopussi Kazakstan kohtaa ailahtelevasti esiintyneen USA:n.  Slovakiaa vastaan jenkit kokivat tappion, mihin osasyynä oli edellisillan tutustumiskäynti helsinkiläiseen yöravintolaelämään.

Emme anna tässä Kazakstanille juurikaan mahdollisuuksia ja odotamme runsasmaalista kohtaamista. Edellisessä ottelussa USA-Valko-Venäjä nähtiin kahdeksan ja Kazakstan-Slovakia matsissa kuusi.

Vielä, kun muistetaan Kazakstanin 6-3 löylyttäneen Ranskan 2-7-tappio USA:lle, rakennetaan tähän peliä juuri runsasmaalisuuden näkökulmasta.

Pitkäveto: Yli 6,5 maalia           2.00

Tulosveto: 2-6 

Italia – Tshekki

Tshekki on tässä ottelussa jättisuosikki, eikä heikosta Italiasta liene vastusta. Tosin suosikeilla saattaa painaa luistin eilisen Latviaa vastaan käydyn iltaottelun johdosta, mutta kovan rutiinin pitäisi riittää helposti tässä kohteessa.

Uskomme tässä runsasmaaliseen vierasvoittoon.

Pitkäveto: Tshekki-3,5             1,90

Tulosveto: 1-5

Suomi – Kanada

Leijonat lämmittelivät eilen alkusarjan tärkeimpään otteluunsa Ranskaa vastaan. Patonkimaan edustajat jäivät reilusti jalkoihin lukemin 1-7 täpötäyden ja hurmioituneen Hartwall Areenan edessä.

Kanadan otteita ovat leimanneet yksittäiset asennevammat ja motivaatio-ongelmat. Edellisessä ottelussaan se oli Sveitsiä vastaan ajoittain helisemässä, mutta lopulta vaahteralehtipaidat lipuivat 3-2-voittoon. Tänään joukkueen syttymistä on turha epäillä, sillä onhan vastassa turnauksen isäntäjoukkue ja panoksena on lohkovoitto.

Näemme, että Suomella on omat mahdollisuutensa. Mikäli erikoistilannepelaaminen toimii ja tehokkuus on hyvällä tasolla, ei olisi ihmekään, jos pääsisimme tuulettamaan sinivalkoisten voittoa. Maalivahtipeli antaa ainakin tähän avaimet.

Pitkäveto: yli 5,5 maalia           2,15

Tulosveto: 4-3

Venäjä – Ruotsi

Illan toisessa huippuottelussa kohtaavat Venäjä ja toinen isäntämaa Ruotsi. Tre Kronorin meno on ollut vakuuttavaa, ja joukkue korjasi hienosti kurssinsa hieman lepsusti pelatun Tanska-ottelun jälkeen kaatamalla Saksan 5-2.

Venäjällä oli edellisessä ottelussaan pakkopullaa, kun se kohtasi Tanskan. Lopulta tärkein, eli kolme pistettä tarttuivat haaviin maalein 1-3. Esityksestä paistoi se, että itänaapurin miesten keskittyminen oli jo tässä B-lohkon voiton ratkaisevassa ottelussa.

Odotamme tasaista ottelua ja maaleja. Ruotsi kääntyy kotiedun turvin lieväksi suosikiksi ja mekin kallistumme Tre Kronorin puoleen.

Pitkäveto:  Ruotsi                      2,00

Tulosveto: 2-3