Maanantai 14.5.

Valko-Venäjä – Ranska

Ranskan kisat ovat jo varmasti plussan puolella, sillä paikka A-sarjassa on turvattu ja takataskuun jäi edellisestä ottelusta komea 4-2-voitto Sveitsistä. Valko-Venäjänkin säilyminen MM-kisojen pääsarjassa on käytännössä turvattu, sillä Kazakstanin olisi tänään lyötävä Suomi, mikäli se mielii pois putoajan paikalta.

Valko-Venäjä on tähän otteluun suosikki ja luotamme itsekin vahvasti Kari Heikkilän kurinalaiseen miehistöön. Maaleilla tässä ottelussa tuskin mässäillään.

Pitkäveto: Alle 5,5 maalia       1,76

 

Latvia – Tanska

Latvia on pelannut tähän asti pirteät kisat, mutta tappio viime pelissä Norjalle vesitti käytännössä haaveet puolivälieräpaikasta.  Tanska on puolestaan tukalassa tilanteessa, kun se hieman yllättäen on vaarassa pudota B-sarjaan.

Italia kukisti juuttilaiset jatkoajalla turnauksen alkuvaiheessa, mikä tarkoittaa sitä, että punavalkoisten on kerättävä vähintään kaksi pistettä viimeisistä otteluistaan Latviaa ja Norjaa vastaan, mikäli se haluaa säilyä A-sarjassa. Tämä tietysti edellyttää, ettei Italia enää kartuta pistepussiaan.

Pitkäveto: Latvia                        1,95

Tulosveto: 3-1

 

Kazakstan - Suomi

2012 MM-kisojen pääjärjestäjämaa Suomi otti eilen rumasti nokkaansa USA:lta maalein 0-5. Uskommekin tänään näkevämme näytönhaluisen ja sisuuntuneen leijonalauman, joka tekee turnauksen kenties heikoimmasta rykelmästä, Kazakstanista, hakkelusta.

Suomi on ollut helisemässä kahdessa edellisessä ottelussaan pohjoisamerikkalaisten joukkueiden kanssa, jotka ovat pystyneet luomaan kovan paineen sinivalkoisten alakertaan. Tänään tuosta ei kuitenkaan ole pelkoa, vaan Jukka Jalosen miehistö pääsee toteuttamaan paremmin ”meidän peliä”.

Pitkäveto: Suomi-4,5                2,05

Tuloveto: 0-6

Italia – Venäjä

Turnauksen kahden heikomman maan joukkoon Kazakstanin ohella kuuluva Italia joutuu tänään melkoiseen pyöritykseen, kun se saa vastaansa Venäjän.

Siperian karhu on jo varmistanut lohkovoittonsa vakuuttavalla pelillä ja ottanee tässä mielestämme murskaavan voiton.

Pitkäveto: Venäjä-4,5              1,71

Tulosveto: 0-7