[caption id="attachment_8282" align="alignnone" width="517"]Senators-luotsi Paul MacLean[/caption]

Montrealin ja Ottawan välille on muodostumassa erittäin kovia jännitteitä eilen alkaneen pudotuspelisarjan edetessä.

Joukkueiden valmentajat ja pelaajat ovat ajautuneet tukkanuottasille viime yönä pelatun pudotuspelisarjan avausottelun tapahtumista.

Montrealin tanskalaispelaaja Lars Eller taklattiin rajusti kuutamolle ja hän vietti yönsä sairaalassa aivotärähdyksen, useiden kasvojen alueen luiden murtumien sekä hampaiden menetyksen seurauksena.

Ottawa-puolustaja Eric Gryballe tuomittiin tilanteesta pienen kahinan jälkeen ottelurangaistus estämisestä ja kurinpitäjä Brendan Shanahan muisti häntä kahden ottelun pelikiellolla.

Mediapeli joukkueen jäsenten välillä käy kuitenkin erittäin kuumana tapauksen jälkeenkin. Uusia värikkäitä kommentteja saatiin heti aamujäiden jälkeen.

Tämä juontaa juurensa Senators-valmentaja Paul MacLeanin lausuntoon 4-2 Ottawan voittoon päättyneen ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Meidän pelaajamme taklasi häntä, mutta numero 61 on oikea mies syylliseksi, MacLean hämmensi viitaten heikon syötön antaneeseen Montreal-puolustaja Brandon Prustiin.

 - Se oli kunnioituksen puutetta Lars Elleriä kohtaan. Kunnioituksen puutetta hänen perhettään kohtaan. Enkä tule koskaan hyväksymään sitä. En koskaan, puhisi Canadiens-luotsi Michel Therien taklauksesta.

Myös Prust itse otti MacLeanin kommenttiin kantaa varsin aggressiivisesti.

- Hän on näyttänyt jo tarpeeksi epäkunnioitusta. Me emme oikeastaan välitä mitä sillä mulkosilmäisellä lihavalla mursulla on sanottavanaan, Prust heitti.

Gryban pelikiellosta tullut uutinen ei ollut vielä tavoittanut Montrealin aamujäitä, mutta NHL-tyylille ominaisesti Senators-peluri tulee saamaan taklauksestaan opetuksen – tavalla tai toisella.

- Toivon, että liiga tekee oikean päätöksen. Itse asiassa, tiedättekö? Toivon, ettei Gryba edes saisi pelikieltoa, Prust totesi lopuksi.

On sanomattakin selvää, että nyt kiuas käy tässä otteluparissa kuumana. Kaksikko jatkaa ottelusarjaansa heti seuraavana yönä kello 02:00 Suomen aikaa.

Eric Gryba puolestaan nähdään seuraavan kerran jäällä sarjan neljännessä ottelussa, joka pelataan ensi viikon keskiviikkona 8.5 kello 02:00 Suomen aikaa.