Huuhkajilla on edessään elämänsä mahdollisuus varmistaa paikka vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. 

Suomen eteneminen jalkapallon EM-lopputurnaukseen ei ole missään nimessä kiveen hakattu, mutta teoriassa mahdollista. 

Huuhkajat antoivat kannattajilleen aihetta hymyyn, kun joukkue varmisti paikkansa jatkosta Kansojen liigan lohkovoitolla. Edessä ovat luonnollisesti EM-karsinnat, mutta paikka lopputurnauksesta voi saapua myös Kansojen liigan pudotuspelien kautta, jotka pelataan keväällä 2020. 

Kaavio etenisi seuraavanlaisesti: Kansojen liigan pudotuspeleissä C-liigan lohkovoittajat kohtaavat toisensa. Nämä olisivat siis Skotlanti, Norja, Serbia ja Suomi. Mikäli yksikään edellä mainittu maa ei saa paikkaansa karsintojen kautta, niin pudotuspeleissä Suomi kohtaa Skotlannin ja Norja saa vastaansa Serbian. Luonnollisesti otteluparien voittajat kohtaavat toisensa ja viimeisen ottelun voittaja lunastaa paikan lopputurnauksessa!

Huuhkajien täytyisi siis voittaa Skotlanti ja Norja/Serbia, täten lopputurnaus paikka varmistuisi. 

Muuttujia voi kuitenkin tulla matkaan. Jos sijoituksissa Suomea edellä olevat maat etenevät karsintojen kautta lopputurnaukseen, niin sillon Suomi nousee pudotuspelien rankingissa toiseksi ja varmistaa pudotuspeleihin kotiedun. Karsintojen kautta kisoihin eteneet maat korvataan lohkokakkosilla järjestyksessä Bulgaria, Israel, Unkari ja Romania. 

Karsintalohkot lopputurnaukseen arvotaan Dublinissa sunnuntaina 1.12.2018.