8.2. Yhdistelmähiihto 7,5km (P) + 7,5km (V)

Norjan Marit Björgen lähtee kilpailuun ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Vahvimmat haastajat ovat maannainen Therese Johaug sekä Ruotsin Charlotte Kalla. Jos ja kun kilpailu kuitenkin ratkeaa loppukirikamppailussa, ei Björgenille löydy haastajaa. Mikäli Johaug tai Kalla mielii kultamitalisteiksi, pitää ratkaisun syntyä heti kun suksien vaihdon jälkeen.

Mikäli joku kärkikolmikossa epäonnistuu, nousee podiumille Puolan Justyna Kowalczyk tai Norjan Heidi Weng. Suomalaisittain yhdistelmäkilpailu ei ole missään tapauksessa otollisin mitaleille. Kerttu Niskanen, Krista Lähteenmäki, Anne Kyllönen ja Aino-Kaisa Saarinen ovat kaikki kunnossa ja pystyvät kymmenen parhaan joukkoon, mutta viiden kärkeen ei ole asiaa.

11.2. Sprintti, vapaa

Vapaan sprintit ovat usein haaveriherkkiä, joten yllätyksiä nähdään. Ravitermein; paljon riippuu siitä, millainen on ”juoksun kulku”. Kenenkään selän taakse ei saa jäädä pussiin ja kaatumiset sekä yhteentörmäykset pitää välttää. Ylivoimasella kokemuksellaan Björgen lähtee myös tähän kilpailuun suosikkina. USA:n Kikkan Randall pystyy kuitenkin sprintin erikoisosaajana antamaan haasteen norjalaiselle.

Kahden kovan nimen takaa löytyy liuta nimiä, jotka pystyvät pronssiin; Maiken Caspersen Falla, Denise Herrmann, Ingwild Flugstad Östberg, Ida Ingemarsdotter, Justyna Kowalczyk, Laurien Van Der Graaff ja Charlotte Kalla. Suomalaisittain Kyllönen sekä Mona-Liisa Malvalehto omaavat parhaat menestysmahdollisuudet, mutta pääsy finaaliinkin olisi huikea suoritus.

13.2. 10km, perinteinen, väliaikalähtö

Suomalaisittain äärimmäisen mielenkiintoinen koitos. Kaikki naiset pystyvät loistosijoitukseen, vaikka absoluuttisen kärkeen onkin matkaa. Jos Niskaselle tai Kyllöselle sattuu Matti Heikkismäinen ”pöljä päivä” ja yksi kolmesta kovasta kärkinaisesta epäonnistuu, saattaa jompi kumpi tuoda jopa mitalin Suomeen.

Kun väliaikalähtö hiihdetään perinteisellä tyylillä, on Kowalczyk suosikki. Vahvin haastaja on (yllätys, yllätys) Marit Björgen. Johaugille perinteinen ei sovi aivan vapaan tavoin, mutta Sotshin rankoissa olosuhteissa ja korkeassa ilman alassa kilpailtaessa kevytrakenteisen norjalaisen osakkeet kasvavat. On hyvin vaikea kuvitella, miten mitalisi voisi mennä tämän kolmikon ohi.

15.2. Naisten viesti 4x5km

Norja saa sellaisen ryhmän kokoon, että jonkun muun maan olympiakulta olisi sensaatio. Joukkueesta saa huoletta yksi kilpailija epäonnistua täydellisesti ja silti Norja voittaa.

Takana tulee tasainen kaksikko, kun Suomi ja Ruotsi lähtee tavoittelemaan hopeamitalia. Joukkueiden laatuero on hyvin minimaalinen ja hopeasta saatetaan vielä käydä dramaattinen loppukiritaisto. Suomella on todella tasainen ja laaja edustuskisoissa, joten viestijoukkueen valinnat herättävät varmasti taas keskustelua. Tällä hetkellä vahvimmalta näyttää kokoonpano Kyllönen-Saarinen-Niskanen-Lähteenmäki.

Jos Suomelle tai Ruotsille tapahtuu jotain odottamatonta, kärkkyy olympiamitalia ensimmäisenä yllätyksellinen USA. Luultavasti mitalit kuitenkin jaetaan Pohjoismaiden kesken.

19.2. Parisprintti, perinteinen

Suomalaisittain ylivoimaisesti kiinnostavin koitos! Vaikka asiaa kääntelisi kuinka, on Suomi pakko asettaa kilpailussa kultamitalistikanditaatiksi numero yksi. Perinteinen tyyli suosii hurjasti suomalaisnaisia ja valitaan Kyllösen pariksi kilpailuun sitten Saarinen tai Niskanen, on Suomella vahvin pari kilpailuun.

Vahvin haastaja on Norja, mutta myös USA ja Ruotsi saavat huippuparit kilpailuun. Pommien etsijät nostavat niinkin hurjat maat mukaan kuin Saksa, Venäjä ja Slovenia.

22.2. 30km vapaa, yhteislähtö

Kuten jo edellä tuli mainittua, Sotshin olosuhteet suosivat varsin paljon kevytrakenteista Johaugia. Norjalaisnaisen sensaatiomainen nousu maailman huipulle on nyt hyvin lähellä kirkastumista korkeimmaksi menestykseksi. Loppukirissä Johaug ei kuitenkaan Björgenille pärjää, joten mikäli kaunotar haluaa nousta Norjan ykköstähdeksi ohi kaiken voittaneen Björgenin, pitää ratkaisu tehdä jo hyvissä ajoin.

Ruotsin Kalla antaa kovimman haasteen kärkikaksikolle, mutta pronssimitali vaikuttaa alustavasti todella todennäköiseltä. Jos kärkikolmikolle tapahtuu jotain, ensimmäisenä mitaleja kyttää Weng sekä Kowalczyk. Suomalaisittain katseet kääntyvät Riitta-Liisa Roposeen. Roponen on osoittanut nousukuntoa, mutta kuudes sija on näiden naisten seurassa maksimisuoritus.