Sotshi – Ampumahiihtoennakko:
Maanantaina 17. helmikuuta kello 17:00
Naisten 12,5km yhteislähtö

Massastarttiin lähdetään, nimenmukaisesti, yhdessä samaan aikaan. Säännöt ovat muuten samat kuin takaa-ajossakin. Ammuntapaikkoja on neljä: ensin kaksi makuuammuntaa (taulun halkaisija 4,5cm) ja tämän jälkeen kaksi pystyammuntaa (taulun halkaisija 11,5cm). Ampumapaikalta tauluun on aina matkaa 50 metriä. Jokaisesta ohilaukauksesta rankaistaan 150 metrin mittaisella sakkokierroksella. Kilpailumuoto suosii hyviä letkahiihtäjiä sekä vahvoja loppukirijöitä. Neljän ammunnan johdosta kuitenkin myös ampumapaikalla pitää onnistua. Oman lisämausteensa kilpailuun antaa valtavat rasitustilat. Tässä vaiheessa urheilijoilla on takana pika-, takaa-ajo- ja normaalimatkat.

SUOSIKIT:

Kilpailumuodon hallitseva maailmanmestari Darya Domracheva lähtee upeana hiihtäjänä tähän kilpailuun selvänä suosikkina. Pahimmista haastajista Kaisa Mäkäräinen usein kaatuu ammuntapaikalle. Tora Berger on näin Domrachevan pahin haastaja. Bergerin viimeinen lenkki on todella vahva – olisi upea nähdä Bergerin ja Domrachevan lähtevän yhtä aikaa viimeiseltä ampumapaikalta!

HAASTAJAT:

Haastajia löytyy useita. Yhteislähdössä sekoittuu sekä ammunnan että hiihdon merkitys. Niin Saksan Andrea Henkel kuin ukrainalaisetkin Olena Pidhrusna sekä Valj Semerenko ovat vahvoja. Myös Gabriela Soukalova on monipuolisuutensa vuoksi varteenotettava menestyjä.

Yllättäjät:

Todelliset pommin hakijat laittavat mieleensä Franziska Preussin. Saksalainen on osoittanut takaa-ajoissa olevansa todella hyvä. Nyt Preussin ei tarvitse antaa sprintin puolesta tasoitusta vastustajilleen, vaan saa lähtee matkaan samaan aikaan. 

Vedonlyönti: 

Mitali: Franziska Preuss 12,50 operaattori poistettu
Voittaja: Daria Domracheva 3,80 operaattori poistettu
Siirry AH-miehen seuraavaan ennakkoon tästä!
--> Sekaviesti: Mielenkiintoinen koitos – yllättäjäehdokkaita useita! <-- Miesten yhteislähtö: Valtavan urakan henkilökohtainen päätös!