New York Knicks tiputti kauden suurimman uutispomminsa, kun Kristaps Porzingisin siirtyminen Dallas Mavericksiin varmistui. 

Kristaps Porzingisin piti olla New York Knicksin jälleenrakentamisen uusi toivo ja tulevaisuuden iso nimi kaupungin koripalloilun rikkaassa kulttuurissa, mutta toisin kävi. Latvialainen supertähti ilmoitti seurajohdolle, ettei ole valmis sitoutumaan pitkään prosessiin, vaan haluaa pois New Yorkista. 

– Meistä tuntuu, että teimme oikean päätöksen. Kun mietitään, että miten rakennetaan joukkue tulevaisuutta varten, niin ei voi omistautua pelaajalle sopimuksien muodossa, joka selkeästi ei halua olla mukana. Se olisi karhunpalvelus organisaatiota ja kannattajia kohtaa, kommentoi Knicksin presidentti Steve Mills

Mills tarkensi, että Porzingis ilmoitti suoraan managerinsa Scott Perryn voimin, etteivät allekirjoita uutta sopimusta tulevana kesänä ja ESPN:n mukaan tapaaminen seurajohdon ja pelaajan välillä kesti alle viisi minuuttia. 

Latvialaisen tyytymättömyys oli Millsin mukaan kuitenkin seuran tiedossa ennen tapaamista. 

– Kun tapaaminen aamulla tapahtui, me olimme jo käyneet useita keskusteluja muiden joukkueiden kanssa, joten käytimme tilaisuuden hyväksi, täsmensi Mills.

NBA:ssa odotetaan tulevaa kesää vesi kielellä. Markkinoilla on kiitettävä kourallinen äärimmäisen laadukkaita vapaita pelaajia vailla uusia sopimuksia, kuten Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving ja lisäksi Anthony Davis. Knicks raivasi palkkakattoonsa Porzingisin siirrolla lisää tilaa noin 70 miljoonaa dollaria ja on odotettavissa, että joukkue tekee kaikkensa kesällä houkutellakseen isoja nimiä Manhattanille. Tähtäimessä on lähteiden mukaan erityisesti juuri Durant. 

– Olemme innoissamme, että meillä on joustovaraa siinä. Olemme innoissamme siitä, mitä saimme kaupasta. Kesä hoitaa sitten itse itsensä, enteili Knicksin pomo.