Saints- nimi huijaa urheilukansaa - pyhimykset ovat New Orleansista kaukana.

Lähtökohdat kauteen: Myös New Orleansissa jäätiin pudotuspeleistä viime kaudella. Saints jakoi toisen sijan 7 voitolla ja 9 tappiolla.

NFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Atlanta Falcons

13

3

0

81,3%

Carolina Panthers

7

9

0

43,8%

New Orleans Saints

7

9

0

43,8%

Tampa Bay Buccaneers

7

9

0

43,8%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Saintsin puolustus oli viime vuonna historiallisen huono. Pudotuspelipaikka jäi haaveeksi katastrofaalisen puolustamisen johdosta. Tälle kaudelle New Orleansissa lähdettiin ratkomaan ongelmaa hankkimalla uudeksi puolustuksen koordinaattoriksi Rob Ryan. Päävalmentajaksi palaa sen sijaan Sean Payton. Payton oli viime kauden toimitsijakiellossa annettuaan pelaajille rahapalkintoja vastustajan vahingoittamisesta, eikä lopettanut palkitsemisjärjestelmäänsä useista NFL:n käskyistä huolimatta.

Kyseenalaisesta toiminnastaan huolimatta (tai ehkä juuri sen vuoksi) Payton on nero. Vuodesta 2006 asti Saintsin päävalmentajana toiminut Payton vei joukkueen Super Bowl –mestaruuteen vuonna 2009. Paytonin vahvuudet ovat nimenomaan hyökkäyspäässä, jossa vastustajan puolustus revitään auki ennemmin tai myöhemmin, julmilla tavoilla.

Hyökkäys:  Jimmy Graham on yksi sarjan parhaista sisemmistä laitahyökkääjistä ja Joseph Morganilla on mahdollisuus pelata unelmakausi. Laitahyökkäysosasto on kuitenkin tämän jälkeen kapea, eikä kestä loukkaantumisia. Saints on kolme vuotta nähty heittoystävällisenä joukkueena, mutta tämän kauden alla päävalmentaja Sean Paytonon vaatinut joukkueelta enemmän pallon kantamista. Keskushyökkäys on myös oikein mallikas, jossa kannattaa seurata ennen kaikkea Pierre Thomasia ja Mark Ingramia. Thomas on vanha kettu, jonka arvo joukkueelle nousee sitä korkeammaksi mitä tärkeämmäksi pelit muuttuu. Myös linja on kokenut ja vahva, eikä petä joukkuetta.

Super Bowl- mestari 2010, Drew Brees innostuu saadessaan vanhan ketun takaisin päävalmentajaksi ja häneltä voidaan odottaa paluuta maailman huipulle. Pelinrakentajalla on tiukka suhde päävalmentajan kanssa. Payton keskittyy valmennuksessa vain ja ainoastaan Breesin kanssa keskusteluun ja jättää muun hyökkäyksen koordinaattori Pete Carmichael Juniorin harteille. 

Puolustus: Ryanin tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Saintseilta ei vaan löydy lahjakkuuksia puolustukseen. Ryan ei ole osoittanut olevansa sarjan eliittivalmentajia ja Saintseissa työsarkaa puolustuksessa riittää. Kolikon kääntöpuolena; Ryanin ei tarvitse tehdä eliittipuolustusta, sillä keskiverto pakettikin riittää edellä mainitulla hyökkäysarsenaalilla. Joukkue joutuu nojaamaan Jonathan Vilman tapaisiin veteraanipelaajiin. Tämän lisäksi Victor Butler on luultavasti poissa koko kauden revenneen eturistisiteen vuoksi. Uusi kulmamiesKeenan Lewis ja tulokaspelaaja Kenny Vaccaro on syytä panna tällä kaudella merkille. Tukimiesten puolelta ei voi nostaa ketään hyvässä mielessä pinnalle. Vilma on joukkueen paras pelaaja tällä rintamalla. Se kertoo olennaisen.. Roman Harper kuuluu kokeneimpien ryhmiin, mutta Harperillakin on omat ongelmansa (takakenttäkään ei ole turvassa..).

Arvio: NFC etelädivisioonassa taistelu on kovaa, mutta Saintsissa on potentiaalia nousta pudotuspeleihin, jos Ryan saa puolustuksen toimimaan edes sinnepäin. Falconsilla on vaikeampi sarjaohjelma ja Saints taistelee jopa lohkovoitosta. Tässä joukkueessa on sitä jotain!