Viiden vuoden sisään kaksi mestaruutta on kiistaton todiste menestyvästä seurasta. Mutta pääseekö viime kaudella pahasti krapuloinut joukkue uuteen nousuun vai jatkuuko avainmiehien alisuorittaminen?

Lähtökohdat kauteen: Hallitseva mestari pelasi runkosarjan kuusitoista otteluaan voittoprosentilla 56,3% ja jäi niukasti ulos pudotuspeleistä. Lohkonsa toiseksi viime kaudella sijoittuneet New Yorkilaiset lähtevät tulevaan kauteen taas isoin odotuksin.

NFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Washington Redskins

10

6

0

62,5%

New York Giants

9

7

0

56,3%

Dallas Cowboys

8

8

0

50%

Philadelphia Eagles

4

12

0

25%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Jäi runkosarjaan

Päävalmentaja Tom Coughlin on vanhan liiton mies, joka luottaa jatkuvaan juoksupeliin sekä tiukkaan puolustukseen. Eli Manningin tapaisen pelinrakentajan kanssa muuhunkin olisi varaa. Viime kauden pettymystä ja pudotuspeleistä ulosjääntiä hallitsevana mestarina voinee selitellä mestaruuskrapulalla? Viime kaudesta huolimatta joukkueella on upea valmennusryhmä takanaan ja useamman vuoden yhdessä pelanneet runkopelaajat. Giants on vakiinnuttanut paikkansa NFL:n ylemmän kastin joukkueissa. Joukkueen tähdet Manning, Hakeem Nicks, Victor Cruz, Jason Pierre-Paul, Justin Tuck ja Corey Webster pelasivat kaikki alle tasonsa. New York on tunnetusti yötön kaupunki, jossa supertähtenä asuminen ei ole helpoin mahdollinen urheilijalle. Kiusaukset ovat ympärillä jatkuvasti ja inhimillinen tyytyminen omaan tilaan iskee helposti. Super Bowl ei kuitenkaan tunne mukavuudenhaluisia pelureita. Webster siirtyi muualel, mutta muiden tähtipelaajien on päästävä tänä vuonna pois mukavuusalueelta. Jos nämä miehet pääsevät krapulansa jälkeen uuteen nousuun, saattaa Giants olla vielä paha pideltävä.

Hyökkäys: Giantsin hyökkäys vahvistui huomattavasti viime kaudesta. David Wilson ja Andre Brown sopivat loistavasti joukkueen tarpeisiin. Molemmat taistelevat keskenään keskushyökkääjän paikoista ja tuovat tarvittavaa leveyttä Giants-hyökkäyksiin. Wilson on tavattoman nopea, kun taas Brown etenee voimalla. Kun tiedetään mitä pelinrakentaja Eli Manningpystyy tekemään, juoksi kentälle sitten kuka tahansa, mitä tämä mies saa aikaiseksi kun Giantsilla on oikeita hyökkääjiä Manningin käytössä? Molemmat Wilson ja Brown ovat Giantsien lupaavimpia pelaajia vuosiin, joten joukkueen hyökkäykseltä voidaan odottaa tänä vuonna Manningin pysyessä kunnossa aivan mitä vain!

Manning on maailman parhaita pelinlukijoita. Hän pelaa shakkia ja tekee harvoin virheitä, mutta toisaalta uskaltaa ottaa hyvin vähän riskejä. Toinen harva heikkous on heittokäsi. Manning ei pysty aivan pisimpiin heittoihin, mutta on toisaalta sarjan tarkimpia lyhyissä, oikea-aikaisissa heitoissa. Manningilla ja hyökkäyksen koordinaattorilla Kevin Gilbridella on pitkä historia. Heidän saumaton yhteistyönsä on Giants-hyökkäyksen tukipilari. Kaksikko vaatii paljon. Varsinkin laitahyökkääjiltä. Joukkueen laitahyökkääjätähdet Nicks ja Cruz tulevat tänäkin vuonna olemaan ratkaisevassa roolissa – hyvässä tai pahassa.

Hyökkäysosa-alueista linjamiehet ovat Giantsin ainoa heikkous. Suurin kysymys on, riittääkö linjamiesten laajuus kattamaan kaikki Manningin haluamat (sekä heitto- että juoksu) pelit?

Puolustus: Puolustuksen johtotähti Jason Pierre-Paullähtee kauteen loukkaantuneena. Vaikka mies tervehtyy kauden alkuun, missä kunnossa JPP on? Mestarillisista säkityksistä tunnettu Pierre-Paul olisi puolikunnossakin puoli puolustusta. Myös linjan runkomies, Justin Tuck on kärsinyt vaivoista kauden alla. Jos Tuck ja JPP ovat parhaassa kunnossaan, on linja Giantsin puolustuksen selvästi vahvin osa-alue. Joukkue tietää tämän myös itse ja pyrkii painostamaan useammalla linjamiehellä hyökkäyksen virheisiin niin aikaisin, ettei heikompi takakenttä joudu edes pelaamaan. Suurin puolustuksen ongelma lepäätukimiehissä.Varsinkin keskimmäiseksi tukimieheksi on vaikea nimetä tältä seisomalta ketään. 

Arvio: Ilman loukkaantumisia voittaa tällä kaudella oman divisioonansa. Pudotuspeleissä tulee kuitenkin nopeasti seinä vastaan tällä puolustuksella?