Jetsien menestyksen vuodet ovat kaukana takana, odotukset ovat pienet, seura on pikemminkin muiden naurun aihe – miten tämän vuoden Gang Green voi yllättää?

Jetsien viime kausi tyssäsi runkosarjaan. Joukkue voitti kuusi kauden kuudestatoista ottelusta ja jäi lohkon jaetulle viimeiselle sijalle. Bills sekä Dolphins on vahvistunut tähän kauteen, joten Jets on entistä tiukemman paikan edessä.                             

AFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

New England Patriots

12

4

0

75%

 Miami Dolphins

7

9

0

43,8%

New York Jets

6

10

0

37,5%

Buffalo Bills

6

10

0

37,5%

 

 

 

 

 

 

Pudotuspelit 2012 Jäi runkosarjaan.

Jets on jälleen täyttänyt New Yorkin tabloidit sekä urheilulehtien etusivut. Pelinrakentajien välisestä kaksinkamppailusta kirjoitetaan päivä toisensa perään. Spekulaatiot, ennakkokaavailut, arvioinnit: mitä tulee tapahtumaan? Mediamylly on valtava.

Vuodesta 2008 asti Jetsejä johtanut Rex Ryan ei ole saanut joukkuetta menestymään. Ison egon omaavalla päävalmentajalla alkaa pikkuhiljaa lähtökellot soida. Ryanin selvät vahvuudet ovat puolustuspelaamisessa, joka onkin toiminut kaikki Ryanin vuodet Jetseillä. Hyökkäys sen sijaan on ollut todellinen murheenkryyni. On sanottava, ettei Ryan ole parhaalla mahdollisella kokoonpanolla saanut koskaan operoida, mutta silti miehen valtakauteen Jetseissä voidaan olla pettyneitä. Nyt tai ei koskaan? -kysymys on esillä, veikkaan: ei koskaan.

Hyökkäys: Jetseissä suurin puheenaihe on taistelu pelinrakentajan paikasta. Geno Smith ja Mark Sanchez käyvät tasaista vääntöä ykköspelinrakentajan roolista. Tosiasiassa pelinrakentajalla ei kuitenkaan taida olla väliä, jos ei ole ketään kenelle heittää? Oli pelinrakentajana loppujen lopuksi sitten kumpi tahansa, suurta menetystarinaa en usko tästä syntyvän. Jetsien laitahyökkäysosasto on todella vajavaisen oloinen. Koska Jetsien pelinrakentaja- sekä laitahyökkääjäosastolla on valtavasti kysymysmerkkejä,

New Yorkilaiset lähtenevät kauteen juoksupeli edellä. New Orleansista hankittu keskushyökkääjä Chris Ivory on loukkaantumisherkkä kaveri, mutta onnistuessaan Ivorylla on mahdollisuudet nousta kaudella jopa Pro Bowl tasolle. Ivory on todella vihainen, väkivaltainen pelaaja, joka parhaimmillaan rynnii läpi betoniseinän.

Puolustus: Jets puolustus on itse asiassa jopa hyvä. Avauskokoonpanoon on tyrkyllä useampi lahjakas puolustaja: Sheldon Richardson, Quinton Coples, DeMario Davis ja Muhammad Wilkerson. Ja taustaltakin löytyy voimaa taistelemaan pelipaikoista herroista kuten Antonio Cromartie, Kyle Wilson tai Dee Milliner. Jets puolustus tulee antamaan joukkueelle joka ottelussa mahdollisuuden voittoon. Missään nimessä tämän kauden puolustus ei vedä vertoja viime kauden vastaavalle, mutta päävalmentaja Ryan on ennenkin tehnyt puolustuksen kanssa ihmeitä.

Arvio: Ottaa puolustuksen avulla muutaman voiton ja saattaa yllättää isojakin. Pitkässä juoksussa hyökkäys ei kuitenkaan riitä millään ja jäänee lohkonsa viimeiseksi.