Ed Reed palaa vanhalle kotiareenalleen ja Ray Lewis nostetaan ottelussa Ring of Honoriin – herättääkö tämä Ravensin pelaamaan?

Sunnuntai 22.9. kello 20:00

M & T Bank Stadium, Baltimore - Maryland

Nelonen Pro 1 & Ruutu / Viasat

Lähtökohdat otteluun:

Ravens heräsi pelaamaan totaalisen Broncos nöyryytyksen jälkeen ja kaivoi kotivoiton Brownsista 14-6. Varsin nihkeästä hyökkäyspelistä huolimatta kaksi touchdownia riitti voittoon. Houston on vielä puhtaalla pelillä voitettuaan sekä Chargersin vieraissa ja Titansin jatkoajalla varsinaisen draamankaaren jälkeen! Texans hallitsi selvästi ottelua Titansia vastaan, mutta teki avainhetkillä typeriä virheitä ja päästi Tennesseen aina ilmaiseksi peliin mukaan.

Seuraa heitä:

DeAndre Hopkins on Houstonin ykköskierroksen varaus ja on saanut jo avauskaudellaan hyvin vastuuta. Jatkoajan touchdown oli osoitus nuoren miehen uskomattomista kyvyistä. Ravens kärsii loukkaantumisista, joten on syytä panna merkille, kuinka paljon kasvaa keskushyökkääjä Bernard Piercen vastuu.

Ottelun kulmakivet:

Ravensin suurin ongelma hyökkäyksessä on tällä hetkellä linja. Pelinrakentaja Joe Flacco joutuu vähän säkitytetyksi eikä saa rauhaa työllensä. Ravensilta myös puuttuu tärkeimmät laitahyökkääjät loukkaantumisten vuoksi, joten Flacco on joutunut muovaamaan peliään. Ravens on joutunut pohjaamaan peliään enemmän juoksupeliin, mutta edellisottelussa myös Ray Rice joutui jättämään kentän ja hänen pelaamisensa tänään on epävarmaa. Näin Ravensin hyökkäyksen lähtökohdat ovat kaikilta osin auki ja illasta on tulossa haastava. Vaikka Ravens menetti ennen kauden alkua Ray Lewisin sekä Ed Reedin ja otti 49-27 tukkaan avausottelussa Denverissä, on Baltimoren puolustus edelleen todella vahva. Uudet hankinnat Elvis Dumervilin johdolla pystyvät nousemaan Lewisin ja Reedin saappaisiin. Houstonin kokenut pelinrakentaja Matt Schaub pystyy pelaamaan korkealla tasolla ajoittain, mutta kuten edellisottelussa, sortuu turhan usein helppoihin virheisiin. Ravensin takakenttä on niin vahva, että se rokottaa auttamatta nappaamalla syötöt katki.

Erikoista: Tämän illan ottelussa nähdään kunnioitettava seremonia, kun Ray Lewis lisätään seuran Ring of Honoriin! Lewis on Baltimoressa elävä legenda, joka johti kapteenina joukot uskomattomaan viime kauden mestaruuteen. Illasta on tulossa ikimuistoinen!Ravensin pitkäaikainen luottopuolustaja Ed Reed vaihtoi täksi kaudeksi maisemaa ja tekee tänään tunteikkaan paluun entiselle kotiareenalleen. Miten Reed selviytyy entistä seuraansa vastaan, jossa voitti kaksi mestaruussormusta. Reediä voidaan pitää yhtenä kaikkien aikojen takamiehistä, mutta onko mies entisten vuosien tasollaan? Puolustaja on ollut loukkaantuneena, mutta tänään hän palaa mukaan.

Arvio & pelivihje:Houston on tällä hetkellä vakuuttavampi kokonaisuus, mutta kotietu tasoittaa lähtökohtia. Luvassa on vähämaalinen ja tiukka kamppailu.