Steelersin ja Bearsin sekoilut jatkuvat - viihdearvo sekä maalimäärä nousee?
Pittsburgh Steelers – Chicago Bears

Sunnuntai-maanantai yö 23.9.2013 kello 03:25

Heinz Field – Pittsburgh, Pennsylvania

Nelonen Pro 1 & Ruutu / Viasat

Lähtökohdat otteluun:
Steelers on tällä hetkellä jäätävässä tappiokierteessä. Harjoitusottelut mukaan laskien, on joukkue voittanut viimeksi 30.12.2012. Tällä kaudella Pittsburghin on kaatanut Bengals 10-20 sekä Titans 9-16. Sen sijaan Bears on avannut kauden kahdella kotivoitolla Minnesotasta sekä Bengalsista.

Seuraa heitä:
Tämä on tylsä valinta, mutta – molempien pelinrakentajat ovat todella tarkkailun alla. Kuuluvat kategoriaan: mitä vaan voi tapahtua, milloin vaan! Steelersiltä on ottelusta poissa Le'Veon Bell loukkaantumisen vuoksi. Heath Miller on palaamassa kokoonpanoon, mutta miehen pelikunnosta ei ole täyttä varmuutta. Steelers tarvitsisi molempia miehiä kipeästi ryhmäänsä.

Ottelun kulmakivet:
Steelersin pelinrakentaja Ben Roethlisberger kuuluu ailahteleviin taiteilijaluonteisiin. QB on jo avausotteluissa osoittanut pettymyksensä suoraan kentällä omia laitahyökkääjiään kohtaan, eikä tällä kertaa syyttä. Kun Mike Wallace jätti seuran, on Steelersin laitahyökkääjäosasto vajaa ja pelannut alle omankin tasonsa. Jos tämä jatkuu samalla tasolla, ei Steelers saa montaa maalia aikaiseksi. Toisaalta parhaana päivänään Roethlisberger pystyy dominoimaan joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, kunhan rissut saisivat edes jonkun pallon kiinni. Bears puolustus ei missään nimessä ole vakuuttanut vielä ja kotijoukkueella on kaikki eväät tämän puolustuksen murtamiseen.
Myös Steelersin heittopuolustus on ollut ulapalla alkukauden. Tänään vastaan asettuu paljon vaarallisempi pelinrakentaja, mitä Bengalsilla tai Titansilla. Jay Cutler on sortunut virheisiin ensimmäisissä otteluissa, mutta myös väläytellyt loistavilla otteillaan. Steelersin kulmapuolustuksella tulee tänään pitämään kiirettä. Avainkysymys onkin, miten Steelers saa paineen Cutleriin? Kuinka onnistunuu joukkueiden etulinjat? Tähän asti Pittsburghin linjapuolustajat ovat olleet yössä, kun taas Bearsin hyökkäyslinja on pärjännyt yllättävän hyvin.

Arvio & pelivihje:
Bears on tällä hetkellä rutkasti kuumempi joukkue ja vieraissakin suosikki. Molemmilta löytyy ailahtelevat pelinrakentajat, mutta hyvinä päivinä kaikki on mahdollista.