Pittsburgh otti vakuuttavan voiton NHL:n neljännessa finaalissa, kun Detroit kaatui vahvan toisen erän ansiosta 4-2 (1-1,3-1,0-0). Kamppailu ratkesi toisessa erässä, kun Penguins teki ottelun kolme viimeistä maalia alle kuuden minuutin sisään.

Kolmannessa finaalissa ilmiliekkeihin syttynyt Jevgeni Malkin aloitti siitä mihin edellisessä pelissä jäi. Venäläinen siirsi ylivoimalla Pittsburghin 1-0-johtoon jo ottelun kolmannen peliminuutin aikana.

Detroit osoitti kuitenkin vahvuutensa, kun maaleja harvemmin tehtailleet Darren Helm ja Brad Stuart veivät punasiivet ottelussa 2-1-johtoon. Helmin tasoitus tuli aivan ensimmäisen erän loppuun. Stuart puolestaan kuritti pingviinejä heti toisen erän alussa. Finaaleissa toisia eriä hallinnut Detroit näytti ottavan täysin ottelun valtikan itselleen, kunnes ylivoiman aikana sattunut emämokaus muutti koko pelin kulun.

Jordan Staal karkasi alivoimalla läpiajoon ja niittasi isännille 2-2 tasoituksen. Siitä alkoi kotijoukkueen hurmos. Tästä vain vajaat viisi minuuttia ja peli oli jo 4-2 Pittsburghille. Crosby päätti kolme peliä kestäneen maalittoman putken ja nosti Malkinin syötöstä voittomaaliksi jääneen 3-2-osuman aivan maalin kattoon. Tyler Kennedyn upean sommitelman päättänyt 4-2-maali huipensi Pittsburghin vajaan kuuden minuutin tehohetken.

Kolmannessa erässä Pittsburgh jäädytti peliä täysin ja Detroit ei pystynyt enää maalintekoon.

Pelkkiä kotivoittoja toistaiseksi tarjonnut finaalisarja jatkuu lauantaina Detroitissa.

PITTSBURGH - DETROIT 4-2 (1-1,3-1,0-0)

1-0 Evgeni Malkin (Kris Letang, Jordan Staal) yv 2:39 1-1 Darren Helm 18:19 1-2 Brad Stuart (Henrik Zetterberg, Brian Rafalski) 20:46 2-2 Jordan Staal (Maxime Talbot, Mark Eaton) av 28:35 3-2 Sidney Crosby (Evgeni Malkin) 30:34 4-2 Tyler Kennedy (Sidney Crosby, Chris Kunitz) 34:12

Maalivahdit PIT: Marc-Andre Fleury 39 laukausta/37 torjuntaa DET: Chris Osgood 31/27 Valtteri Filppula, Detroit 0+0, 0, 0, 2, 19:47 Ville Leino, Detroit 0+0, 0, 0, 1, 10:31 Stanley Cup -finaalisarjan voitot tasan 2-2 Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.