43 000 euron voittosummalla avoimessa tammalähdössä juossut Nike Di Girifalco oli Vermon maalisuoralla omaa luokkaansa. Ari Moilasen ajokki juoksu joukon hännillä toista rataa. Tilanne vaikutti Moilasenkin mukaan matkalla pahalta, sillä suosikki Piece By Piece sai vetää kärjessä todella maltillista vauhtia. Kärjelle viimeinen puolikas oli 13-vauhtinen, mutta Nike Di Girifalco tuli huomattavasti kovempaa ja ehti selvään voittoon. Alice Laukko kiri sisärataa pitkin toiseksi suosikin noustessa loppusuoralla toiselle radalle. Dojana Komp kiri taustalta hyvin viidenneksi.

 

- Hevonen on mennyt koko ajan eteenpäin ja rauhoittunut paljon. Suunta tuntuu olevan koko ajan ylös päin ja pienestä voittosummasta huolimatta tamma riittää kykyjensä puolesta avoimissa tammalähdöissä niin kuin tänään nähtiin, Moilanen kommentoi ajokistaan.

 

Toto65:n avauskohteessa suosikki Wilds Aragorn hallitsi lähtöä johtopaikalta. Reipas avaus ei painanut Mika Forssin ajokin jaloissa, vaan viisivuotias irtosi lopussa helppoon voittoon 14,5-vauhtisella päätöspuolikkaalla. Voitto oli Wilds Aragornille viiteen viimeiseen starttiin neljäs. El Unique jäi sisäradalle vaille kiritilaa ja se kannattaa huomioida jatkossa peleissä.

 

Viime vuoden voitokkain lämminverinen Asante otti toisessa kohteessa tälle vuodelle jo neljännen voittonsa. Antti Teivaisen ajokki sai hyvän juoksun kolmannessa ulkona ja viimeisellä takasuoralla alkanut kiri riisui muut aseista. El Kevin kiri lähimmäksi voittajaa.

 

- Juoksu meni meidän osalta oikein hyvin. Asante tulee huippukunnossa ollessaan miltä paikalta tahansa. Toivottavasti ruunan kehitys jatkuu vieläkin, Teivainen kertoi voittajahaastattelussa.

 

Toto65:n ainoa suomenhevoslähtö meni Jari Heinosen Joroisista omistaman ja valmentaman Calimeron tahtiin. Mika Forss lähti ajokillaan kiriin reilu kierros ennen maalia, mutta pääsi vajaat 900 jäljellä huiluuttamaan toiseen pariin ulos. Forssin ei tarvinut enää kääntää ajokkiaan kolmannelle, sillä Hexan Lexa pudotti sen edestä johtavan taakse. Calimero piti loppusuoralla Vieskerin Valon kurissa. Joivi ei päässyt käyttämään lopussa kaikkia voimiaan ja näytti hyvältä.

 

Neljännessä kohteessa suosikki Golda Mercury kiersi kierros jäljellä johtavan rinnalle ja lipui maalisuoralla helpohkoon voittoon. Voitto oli lahjakkaalle ruunalle jo viides, kun kilpailuja on takana vasta yhdeksän. Peace Of Metal oli keulasta aivan hyvä kakkonen. Royal Ringo teki kaukaa takaa hyvän lopetuksen.

 

Lähdössä nähtiin maalisuoralla ikävä tapahtuma, kun Teemu Okkolinin ohjastaman Do It Easyn kärryjen toinen aisa hajosi ja mies putosi radan pintaan. Rytäkästä selvittiin säikähdyksellä, mutta toki varmasti Okkolinille jonkinlaisia kolhuja tuli tilanteessa.

 

Viides kohde oli Karanor Teräsmiesliiga. Voittaja oli tällä kertaa teräsnainen nimeltään Red Pepper Hood. Harri Koivunen haki ajokillaan johtopaikan lähtösuoralla ja ajoi matkalla tasaisen reipasta vauhtia, mikä oli takahevosten murhe. Voitto irtosi varmaan tyyliin, vaikka takamatkan nousukuntoinen Ultimate Dream kirikin hyvin toiseksi.

 

Antti Teivainen, Seppo Markkula, Mika Forss ja Harri Koivunen ohjastivat kaksi voittoa Vermon illassa. Toto65-arvo oli 586,20 euroa.