Korisliigan tulokasjoukkueen Nilan Biisonsin urheilujohtaja Aleksi Valavuori aikoo sijoittaa Veikkauksen sponsorirahat lauantain lottokierrokselle.

MTV3.fi tietää kertoa, että Korisliigan joukkueet saavat naurettavan pienen 1 500€ vuosikorvauksen Veikkaukselta ja Nilan Bisons on löytänyt varoille sopivan käyttökohteen.

Veikkaukselta saamamme tuki on samaa tasoa loimaalaisen kukkakauppiaan kanssa, jokainen päätelkööt itse summan. Arvostamme Veikkauksen toimintaa moniltakin osin, mutta tämä sopimus tuo meille pelkkiä haittoja ja vie toiminnastamme pohjan pois. Veikkauksen tuen sijoitamme toiveikkaina lauantain Lottoon yhdessä joukkueen kanssa ja pistämme peukut pystyyn. Jos emme jostain syystä voitakaan, niin toivottavasti lahjoituksemme ohjataan nuorisourheiluun, eikä esimerkiksi musiikkitalon ylläpitoon, Valavuori kertoo seuran nettisivuilla.

Urheilujohtaja käy kuumana, koska Veikkauksen monopoliaseman takia suuremmat sponsorirahat jäävät saamatta kansainvälisiltä peliyhtiöiltä.

- Veikkauksen monopolin vuoksi kätemme ovat sidotut suurimpien mahdollisten sponsorirahojen edessä. Jos emme luovuta oikeuksiamme, meiltä evätään liigapaikka. Koemme tämän jopa loukkaavana. Pöydällä makaa tarjous mm. operaattori poistettu.com -peliyhtiöltä, jossa yhteistyösumma olisi monikymmenkertainen. Me emme voi sitä vastaanottaa ja tilanne on täysin absurdi. Vähän sama, jos Valiolta kiellettäisiin lehmän käyttö kaikessa markkinoinnissa, kuvailee urheilujohtaja Valavuori Biisoneiden nettisivuilla.

Jotain eloa Biisoneidenkin kassaan on tulossa sillä vedonlyöntiyhtiö operaattori poistettu.com on luvannut ostaa reippaalla kädellä seuran kausikortteja.

Seura tiedottaa sivuillaan, että operaattori poistettu on tänään (29.9) ilmoittanut ostavansa Nilan Bisonsin kausikortteja 15.000€ arvosta. Biisonit varmistavat vielä Koripalloliitolta, saavatko he myydä edes kausikortteja toiselle peliyhtiölle. Ilmeisesti saavat, koska mm. jääkiekon SM-liigassa on useita muiden peliyhtiöiden aitioita, eikä sentään lipunmyyntiä voida kieltää.

Päivitys klo 22.00:Veikkaus on antanut Biisoneille käskyn poistaa uutinen nettisivuilta, mutta Valavuori ei todellakaan aio totella. Mies kertoo Facebook- sivuillaan seuraavasti:

" Suomi vai Pohjois-Korea? Bisonsin sivuilla oleva tiedote käskettiin poistaa Veikkauksen taholta. Emme todellakaan poista. Olemme myös tarkistaneet juristiltamme, ettemme vahingossakaan riko mitään sarjasopimukseen liittyviä kohtia. On täysin meidän asia, mihin Veikkauksen tuen käytämme. Tuen, jonka saamme vasta jos teemme heille töitä.

Saamme tiedotuksessamme puhua muista pelimaailman yrityksistä aivan vapaasti, kunhan emme tee yhteistyötä heidän kanssaan. Kausikortteja tai vastaavia he saavat ostaa juuri niin paljon kuin haluavat. Esimerkiksi HIFK:n & TPS:n hallista löytyy peliyhtiöiden aitiot.

Veikkausta varmasti harmittaa, mutta niin harmittaa meitäkin kun oikeuksiamme yritetään riistää ja on jo riistetty vuosikausia. Toimimme täysin sääntöjen puitteissa, eikä Veikkaus voi sentään tiedotustamme kontrolloida. Raapikoot päätään vaan ihan rauhassa, mutta nyt eivät uhkaukset auta. Sitä kylvää, mitä niittää."

Lähteet:bisons.fimtv3.fi