Kanadan alle 20-vuotiaiden jääkiekkojoukkue oli silminnähden murtunut tappiosta nuorille Leijonille. 

Suomi aiheutti yhden alle 20-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuskisojen suurimmista yllätyksistä ja passitti isäntämaa Kanadan ulos kotiturnauksestaan. Vancouverin yleisö mykistyi täysin, kun Toni Utunen ampui kiekon maaliin jatkoajalla ja Suomi eteni välieriin lukemin 2-1. 

Nuoret kanadalaiset eivät luonnollisesti nielleet tappiota ilman suuria murheiden tuskia ja koko joukkue kohtasi kollektiivisen pettymyksen vastahakoisesti. Karvaan häviön lisäksi Kanada joutui kohtaamaan tosiasian, että ansioitunut jääkiekkomaa jäi nyt ensimmäistä kertaa ikinä mitalipelien ulkopuolelle nuorten kotikisoissa. 

– Kun tällaisen pelin häviää, se on vaikeaa nieltävää. Minulla ei ole nyt sanoja. En todellakaan kuvitellut turnauksen menevän näin, totesi vaahteralehtien maalivahti Mikey DiPietro

Kanadan ainoan maalin tehnyt Ian Mitchell pahoitteli suoritusta ottelun jälkeen maansa myyneenä. 

– Haluan pyytää anteeksi, että petimme teidät kaikki, nuori puolustaja kommentoi ottelun jälkeen. 

Jatkoajalla rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Kanadan kapteeni Maxime Comtois ei myöskään selitellyt turhia. 

– Raja häviämisen ja voittamisen välillä on pieni. Me olimme tänään huonolla puolella sitä rajaa. Minä epäonnistuin laukauksessani. Minulla oli harhautus mielessäni, pidin siitä kiinni ja epäonnistuin, kapteeni summasi. 

Maalivahti DiPietro tarjosi vielä viimeiset kommentit, jotka kertoivat kaiken oleellisen kotijoukkueen synkistä tunnelmista. 

– Ei sitä koskaan tykkää hävitä, mutta tämä on erilainen tunne. Erilainen näyttämö, kun koko maa katsoo sinua ja tukee sinua. Se on jotain, jota henkilökohtaisesti miettii ja katuu. Tuntuu siltä, että tuotimme pettymyksen koko maalle.