Vahvat huhut osoittautuivat todeksi ja valta vaihtui Real Madridin peräsimessä. 

Julen Lopetegui on jälleen kerran työtön valmentaja jalkapallomarkkinoilla. 

Real Madridissa alisuorittanut Lopetegui vapautettiin tehtävistään myöhään maanantaina. Hän valmensi Los Blancosia vain 137 päivää huonolla menestyksellä ja tuore 5-1 tappio Barcelonaa vastaan oli johtoportaalle liikaa. 

Suurseuran tiedote kertoi kaiken olennaisen. Tulos tai ulos ja Lopeteguin kohdalla päätös ei nähtävästi aiheuttanut päänvaivaa neljäntoista ottelun jälkeen. 

- Real Madridin johtokunta kokoontui tänään ja päätti purkaa Julen Lopeteguin sopimuksen. Johtokunta kokee, että Real Madridin joukkueen potentiaalissa ja nyt saavutetuissa tuloksissa on suhteeton ero, seura ilmoitti. 

Lopeteguin seuraajaksi on povattu usean lähteen mukaan Antonio Contea, mutta toistaiseksi Real Madridin ottaa haltuunsa kakkosjoukkue Castillan päävalmentaja Santiago Solari

Vuosi 2018 on ollut Lopeteguille armoton. Valmentaja sai lähtöpassit Espanjan maajoukkueesta vain päiviä ennen Venäjän MM-kisoja juuri siitä syysta, että oli tehnyt tuoreen sopimuksen Madridin kanssa. 

Zinédine Zidane valmensi Real Madridin kolmeen perättäiseen Mestarien liigan voittoon ja jätti seuran viime keväänä. Kesällä seuralegenda Cristiano Ronaldo vaihtoi myös seuraa ja siirtyi Juventukseen. Saappaat olivat vähintäänkin massiiviset Lopeteguille. 

- Me olemme voittaneet kaiken valmentajien kanssa, jotka te jo tunnette. Loppujen lopuksi pelaajien valmentaminen ja käsittely on tarkeämpää, kuin valmentaja tekninen tietämys, kommentoi Realin kapteeni Sergio Ramos ESPN:n mukaan. 

Realin toinen tähtipelaaja Isco totesi hiljattain, että joukkueen on turha miettiä menneitä ja Ronaldoa. 

- Emme voi itkeä hänen peräänsä, sillä hän ei halunnut olla täällä, totesi keskikenttäpelaaja Goalin mukaan. 

Espanjalainen jalkapallojätti on tällä hetkellä La Ligassa yhdeksäntenä. Viimeisestä viidestä pelistä kasassa on vain yksi voitto ja seura on seitsemän pisteen päässä kärkijoukkue Barcelonasta. 

Lopetegui julkaisi lyhyen tiedotteen uutisten jälkeen ja antoi kiitoksensa seuralle, pelaajille, työntekijöille ja kannattajille. 

- Johtoportaan tekemän päätöksen seurauksena haluan kiittää seuraa antamastaan mahdollisuudesta. Haluaisin myös kiittää pelaajia heidän panostuksesta ja työstä, haluan myös kiittää jokaista seuran työntekijää heidän hyvästä kohtelusta. Ja tietysti kiitokseni faneille heidän rohkaisuista, totesi Lopetegui lyhyessä tiedotteessa. 

- Kaikkea hyvää loppukaudelle, entinen päävalmentaja summasi.