Oaklandissa rakennetaan isolla kädellä tulevaa! Siihen on hyvät edellytykset tämän kauden jälkeen, sillä Raiders pääsee huhtikuussa taas varaamaan ensimmäisten joukossa.

Lähtökohdat kauteen: Raiders joutui tyytymään viime vuonna neljään voittoon. Kaksitoista tappiota sarjassa toi lohkon kolmannen sijan, eikä pudotuspeleihin ollut asiaa. Tuleva kausi vaikuttaa myös sekavalta, eikä Raidersilta voi paljon odottaa.

AFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Denver Broncos

13

3

0

81,3%

San Diego Chargers

7

9

0

43,8%

Oakland Raiders

4

12

0

25%

Kansas City Chiefs

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan

Ennen kautta Oaklandissa on kysymysmerkin alla lähes kaikki. Menestys voi olla mitä vain, sillä avauskokoonpanokin voi olla mitä vain. Päävalmentaja Dennis Allen saa tehdä täyden päivätyön parsiakseen tämän sakin kasaan ja tehdäkseen siitä edes kohtalaisen joukkueen. Tavoitteet toki Allenilla ja koko seuralla ovat jo nyt tulevissa vuosissa. Kestääkö joukkueen moraali silti ottaa joka pelissä naamatauluun oikein huolella? Kestääkö seurajohdon sipuli rakentaa kärsivällisesti tulevaa ja pitää Allen johdossa sopimuksella kävi miten kävi?

Hyökkäys: Raidersin pelinrakentajaksi on tyrkyllä peräti kolme tasaisen kokematonta vaihtoehtoa. QB-taistelu sinänsä ei taida edes olla hyökkäyksen suurin ongelma, sillä pallon heittäjällä ei taida olla väliä, jos ei sitä saa kukaan kuitenkaan kiinni? Raidersin laitahyökkääjäosasto on yksinkertaisesti surkea. Matt Flynn saattaisi olla kohtalainen QB ja ottanee aloituspaikan joukkueessa. Flynn ei kuitenkaan koskaan ole vakuuttanut, eikä hänen fysiikkansa tai heittokätensä riitä kollegoitaan vastaan. Darren McFadden tulee saamaan running backina valtavasti vastuuta ja Raidersin elinehto on, että mies pysyy terveenä. McFaddenin historia kuitenkin vihjaa, ettei miestä nähdä täyttä 16 ottelua avauksessa. Hyökkäyksen koordinaattori Greg Olson saa tosissaan pähkäillä, miten tällä hyökkäyksellä saadaan maali aikaiseksi.

Puolustus: Allen laittoi puolustuksen täysin uusiin puihin. Avauksessa on väkisinkin yhdeksän uutta miestä viime kauteen nähden. Uudistukset ovat vähintään perusteltuja, sillä viime vuonna Raiders oli ylivoimaisesti sarjan huonoin joukkue puolustamaan. Puolustus sisältää tänäkin vuonna paljon hätähankintoja ja kertavuosimiehiä. Jos Raiders rakentaa uutta tulevaa, tästä puolustuksesta ei montaa pidä enää tulevina vuosina nähdä.  Tästä huolimatta seura kiinnitti kuitenkin vähintään kyseenalaisia miehiä ryhmäänsä useamman vuoden sopimuksilla.

Ensimmäisen kierroksen varaus D.J. Hayden on yksi Raidersin tulevaisuuden palasista. Mies on todella vahva kulmamiehen paikallaan. Myös Charles Woodson tulee olemaan todella tärkeässä roolissa takakentällä. Raiders puolustus on uudistunut niin paljon, että lienee utopistista pyytää heti alusta toimivaa konseptia. Reikiä löytyy niin tukimies-, kulma- kuin takapuolustuksessa – linjasta puhumattakaan. Tästä huolimatta Raiders-puolustus on viime kautta parempi, mikä kertoo olennaisen Raidersin viime kauden puolustuksesta.

Arvio: Puolustus on parantunut viime kaudesta, mutta on vielä kaukana hyvästä. Hyökkäys ei vakuuta sitäkään vertaa. Saattaa voittaa Jaguarsit tai Chiefsit, muuten tulee takkiin. Sijoitus lohkon viimeinen.