Eilinen sprintti tarjosi superjännittävät asetelmat tämän päivän kilpailuun: lajin kolme tämän hetken kovinta nimeä lähtevät kilpailuun sijoilta 1,2 ja 3, vain 20 sekunnin sisällä toisistaan. Nähdäänkö ratkaisu ampumapenkalla vai loppukirissä?

Takaa-ajoon lähdetään siitä tilanteesta, mihin eilisessä pikamatkakilpailussa jäätiin. Norjan Emil Hegle Svendsen voitti vaivaisen 0,4 sekunnin erolla maanmiehensä Ole Einar Björndalenin. Molemmat ampuivat kaksi sakkoa, Svendsen oli operaattori poistettu ladulla, mutta Björndalenin operaattori poistettu suoriutuminen ampumapaikalla teki kilpailusta todella jännittävän. Ainoa joka pystyi ladulla samaan vauhtiin norjalaiskaksikon kanssa oli Ranskan Martin Fourcade, joka oli hiihtovauhdissa koko kilpailun nopein, mutta menetti pelinsä kolmeen pummiin pystypaikalla. Sakkonsa takia Fourcade joutuu noin 20 sekuntia kärkeä perässä kilpailuun. 

Tämän kolmikon hiihtovauhti oli niin ylivoimaista muihin nähden, että on vaikea nähdä miten tänään joku voisi heidät haastaa. Lähimpänä (28s kärjestä) on venäläishärkä Evgeny Ustuygov, joka voi hyvällä ammunnalla uhata kolmikkoa. Ustuygov on tunnetusti hyvä ampuja ja viimeisellä lenkillä paha myös hiihtoladulla. Björndalen ei riitä luultavasti enää vanhoilla päivillään loppukirissä, joten hänen tulee tehdä ratkaisunsa aiemmin mieliäkseen voittoon. Tänään saatetaan nähdä vielä eeppinen lopputaisto, jos koko tämä nelikko on samassa kasassa viimeisellä ampumapaikalla. Svendsen ja Fourcade ovat lähes tasavauhtisia hiihtäjiä, joten heidän välienselvittelystä viimeisellä kilometrillä voisi tulla hurja. 

En usko, että takaa-ajajien joukosta muilla on mahdollisuuksia podiumille tänään. Jos kuitenkin useampi kärkimies epäonnistuu selvästi, lähimpänä ovat komeetan lailla maailmancup-kartalle ilmestynyt norjalaisnuorukainen Jonathan Bö sekä tasoaan pikkuhiljaa parantanut Itävallan Dominik Landertinger. 

AH-miehen vedonlyöntivinkit:Fourcade on osoittaunut vuosien varrella todella kovaksi kilpailuluonteeksi. Takaa-ajossa tämä korostuu, kun viimeiselle ampumapaikalle tullaan yhtäaikaa ja taulujen pitäisi pudota, vaikka kiire olisi myös jatkamaan matkaa. Svendsen on turhan usein sortunut juuri viimeisillä ampumapaikoilla ja pidän Fourcadea parempana vetoideana. Myös Ustuygovilla on kivenkova pokerinaama, eikä häntä sovi aliarvioida, vaikka vastassa onkin maailman kärkikolmikko. Venäläisen yllätys nostaisi mukavasti rivin arvoa. Norjalaiskaksikko on turhan epävarma penkalla ja jää näin alemmille riveille!

Veikkauksen supertripla 2 - vihjerivi: 1. Fourcade, Ustuygov2. Fourcade, Ustuygov, Svendsen, Björndalen3. Fourcade, Ustuygov, Svendsen, Björndalen12 riviä - minimipanos 0,20e

Voittajavedot:Fourcade 3,50 operaattori poistettu

H2H-vedot:Svendsen - Fourcade 2 2,20 operaattori poistettu