Sotshin olympialaiset alkavat lähestyä! Sen näkee, sillä maailmancupissa ei enää junnut ja yllättäjät pullistele. Huippunaiset ovat pääsemässä kuntoon ja hiihtovauhdeissa alkaa olla julmia eroja. Miesten puolella nähtiin Emil Hegle Svendsenin, Martin Fourcaden ja Ole Einar Björndalenin ylivoimaa. Naisissa kaksi ylivoimaista naista ladulla olivat Darya Domracheva sekä iki-ihana Kaisa Mäkäräinen! 

Mäkäräiselle kuitenkin pystyammunta on edelleen vaikea paikka: eilenkin tuli kaksi sakkoa, jotka veivät mahdollisuuden taistella voitosta. Domracheva ampui yhden sakon vähemmän ja oli hiihtoladulla Mäkäräistä 6,3 sekuntia operaattori poistettu. Ero naisten välillä takaa-ajoon lähdettäessä on 29,8 sekuntia. Lajin kolmas supernainen ja viime vuonna kaikki mitalit sekä pystit rohmunnut Tora Berger oli neljäs. Berger jäi hiihtovauhdissa 20 sekuntia Domrachevaa ja ampui yhden sakon enemmän - lopulta ero kärkeen venyi noin minuuttiin! Huippunaisista vain maailmancupia johtava Tsekin Gabriela Soukalova ei onnistunut: tsekkikaunotar jäi neljällä sakollaan peräti sijalle 26.

Tänäänkin Mäkäräinen sekä Domracheva tulevat pitämään kovaa hiihtovauhtia, eikä ilman sakkokierroksia heitä saada kiinni. Berger on todella vahva viimeisellä lenkillä, mutta minuutin ero, onko se liikaa? Se tarkoittaa, että Domracheva-Mäkäräinen kaksikon tulisi ottaa molempien 2-3 sakkokierrosta enemmän kuin Berger, jotta norjalaisella olisi saavutettavissa oleva ero (tai etumatka) viimeiselle 2,5 kilometrin lenkille lähdettäessä. Domrachevan hiihtovauhti on hieman Mäkäräistä parempaa ja vajaan 30 sekunnin ero matkaan lähdettäessä tarkoittaa, että Mäkäräinen tarvitsee voittoon yhden sakon vähemmän kuin valkovenäläinen. Takaa-ajo kilpailumuotona sekä Oberhofin maisemat ovat kuitenkin aina sopineet suomalaistykille, joten uskotaan Mäkäräisen vihdoin saavan myös pystyammuntansa kuntoon ja korjaavan potin lopussa!

Mielenkiintoisin (ainoa?), joka pystyy sekoittamaan kärjen sijoituksia on Olena Pidhrushna. Ukranalaishiihtäjä on esiintynyt todella tasaisesti läpi kauden ja mikäli kärkinaiset kompuroi, pystyy hän vahvalla ammunnalla sekoittamaan kärkisijoja. 

AH-miehen vedonlyöntivinkit: 

Eilisen kilpailun tilastot olivat tyrmäävät: Mäkäräinen ja Domracheva olivat aivan omassa kastissaan hiihtovauhdeissa. Vaikka naiset hieman haparoisivat penkalla, ovat molemmat silti podiumilla - ulosjääminen vaatii todellista sulamista. Berger on vahvin haastaja takaa ja hänellä tiedetään olevan potentiaalia myös parantaa eilisestä hiihtovauhdista. Silti, minuutti on pitkä aika! Peliprosenteissa ei ole mitään erityistä, mitä nyt Domracheva on hieman alipelattu. Uskon kuitenkin, että kun mennään lähemmäksi kilpailun alkua, Domrachevan peliprosentit nousevat reilusti. Tänään kannattaa rakentaa kapeat rivit isommilla panoksilla. Oma lappuni menee vaalean kaunottaren viettelyksessä tunnetason betsiksi, mutta (kuten sanottua) järkevimmät rivit kulkevat Domrachevan voittojen kautta. 

Veikkauksen supertripla 5 - vihjerivi: 1. Mäkäräinen2. Berger, Domracheva3. Berger, Domracheva, Pidhrushna4 riviä - minimipanos 0,20e

H2H-vedot: 

Mäkäräinen - Pidhrushna 1 1,60 operaattori poistettuHiihtovauhti naisten välillä on valtava: Mäkäräinen oli eilisellä 7,5 kilometrin lenkillä 54 sekuntia Pidhrushnaa operaattori poistettu. Kun Mäkäräinen vielä pääsee etumatkalta kilpailuun, tulee suomalaisen ottaa tänään vähintään kolme sakkoa enemmän kuin ukranalaisnaisen hävitäkseen. Kerroin on mielestäni melkoinen tarjous todella osuvaan vetoon. 

Irina Starykh - Gabriela Soukalova 2 1,85 operaattori poistettuKrystyna Palka - Gabriela Soukalova 2 1,42 operaattori poistettuSoukalova oli eilen ladulla peräti minuutin Palkaa ja 20 sekuntia Starykhia operaattori poistettu. Tämän päivän kilpailuun naiset lähtevät 17 sekunnin sisällä toisistaan, joten luultavasti jo ennen ensimmäistä ammuntapaikkaa Soukalova on ohittanut sekä Palkan että Starykhin. Maailmancupia johtava tsekitär on jättisuosikki Palkaa vastaan ja Starykhinkin voittaakseen Soukalovalle riittää pari pummia sisältänyt ammunta.