Puolisen vuotta uransa jatkoa pohtinut Mats Sundin on tehnyt jääkiekon NHL-liigassa pelaavan Vancouver Canucksin kanssa sopimuksen loppukaudesta. 37-vuotias ruotsalaissentteri palannee kaukaloon piakkoin joulun jälkeen.

Kaudesta 1994-1995 Torontoa edustanut Sundinista tuli vapaa agentti viime kesänä, ja usean seuran raportoitiin vuorollaan olevan hänestä kiinnostunut. Vancouverin GM Mike Gillis sai viimein miehen nimen sopimuspaperiin, jonka taloudellisia ehtoja ei julkistettu.

- Hän on pelannut NHL-uransa piste per peli –tahtiin ja kipparoinut massiivista jääkiekkobrändiä (Toronto). Hän tulee olemaan suuri lisä joukkueellemme. Odotamme innolla hänen tasoisen pelaajan saamista miehistöömme, Gillis sanoi.

Gillisin mukaan Sundin saapuu Vancouveriin 27. joulukuuta. Hänen mukaansa pelikuntoon pääsemisen ei pitäisi viedä kauaa, sillä Sundin on jo valmiiksi huippukunnossa omatoimisen harjoittelun seurauksena.

- Kohtelemme Matsia kuin ketä tahansa kauan sivussa ollutta pelaajaa. He palaavat, alkavat luistella ja harjoitella kovaa. Hän ilmoittaa kyllä meille, koska on valmis pelaamaan.

Viime metreillä Sundinin allekirjoituksesta Vancouverin kanssa taisteli New York Rangers. Voiton tarjouskilpailussa vieneessä Vancouverissa pelaa suomalaisista puolustaja Sami Salo.

Lähde: Yle