Jesse Puljujärven kommenus takaisin farmiin on herättänyt keskustelua. 

Edmonton Oilers jatkaa seuraavat pelit ilman Jesse Puljujärveä ja suomalainen siirtyy AHL-joukkue Bakersfield Condorsin riveihin. 

Farmikomennus oli odotettavissa, sillä johtoporras oli tyytymätön Puljujärven otteisiin. Ykköskierroksen varaus vietti useita pelejä katsomoss ja tehojen valossa "Pulju" on tehnyt 11 ottelun aikana vain yhden maalin. 

Oilersin GM Peter Chiarelli valotti Edmonton Journalille Puljujärven tilannetta yksityiskohtaisesti. 

- Haluaisin, että hän saa enemmän kosketuksia kiekkoon. Kyse on itsevarmuuden takaisin hankkimisesta Jessen kanssa. Mielestäni hänellä on tosi hyvä harjoitusleiri ja se ei heijastunut kauden alussa, Chiarelli tuumi.

Toimitusjohtajan mukaan Puljujärvi oli näkyvästi turhautunut, mutta näkee suomalaisen pelaamisessa myös positiivisiakin puolia.

 - Turhautumista oli nähtävissä, mutta hänen pelissä on myös aikuismaisuutta, joten meidän täytyy rakentaa ylöspäin. Se on helpompaa tehdä siellä [AHL:ssä] isoimmilla minuuteilla ja toimintavapaudella ja virhemarginaalilla, Chiarelli totesi. 

Arveluttavaa tilanteesta tekee myös fakta, että tämä on jo Puljujärven kolmas farmikomennus kolmen vuoden aikana. Sillä aikaa 2016 vuoden ensimmäisen kierrokset varaukset, kuten Auston Matthews, Patrik Laine ja Pierre-Luc Dubois ovat kaikki tärkeissä vastuurooleissa omissa joukkueissaan. 

- Hän oli pettynyt. Olemme tehneet tämän joka vuosi hänen kanssaan, hän oli pettynyt, Chiarelli kertoi Puljujärven tunnelmista kuultuaan uutiset. 

Bakersfieldin kokoonpanossa Puljujärvi on päässyt onneksi tehojen makuun aikaisemmin. 49 ottelussa hän on saalistanut tehot 13+20=33.