Urheiluveikkaus.com luo oman katseensa illan yleisurheilutarjontaan ja antaa vihjeensä Moniveikkaukseen.

Naisten seiväs

Naisten seiväshypyssä asetelmat ovat melko selkeät. Vuosia kyseistä lajia maailmassa hallinnut Venäjän Jelena Isinbajeva on tehnyt paluun huipulle muutaman hieman laihemman vuoden jälkeen. Lontoosta hän hakee kolmatta perättäistä olympiavoittoa.

Hallikaudella ensi kertaa yli viisi metriä sitten vuoden 2009 ylittänyt Isinbajeva on kilpaillut tällä kaudella harvakseltaan. Hän on keskittynyt täysin kolmannen peräkkäisen olympiavoittonsa saavuttamiseen, eikä kauden paras ulkonoteeraus 4.75 kerro koko totuutta hänen kisakunnostaan.

Venäläinen on seiväshyppyyn jättisuosikki, mutta reippaasti pelattu. Hitusen liikaa pelatun suosikin rinnalle rastaamme USA:n Jennifer Suhrin, joka on ennakolta yhdessä maailmantilaston kärkitulosta hallussa pitävän Silke Spiegelburgin kanssa suurin uhka Isinbajevan menestykselle..

Spiegelburg ja Suhr ovat papereissamme melkoisen tasavahva parivaljakko, joten Suhr vähemmän pelattuna otetaan kupongille.

Naisten kuula

Rouva kuulantyöntö, 28-vuotias Valerie Adams, ottaa tiukasti yhteen suurimmaksi – ja ainoaksi – haastajaksi nousseen Valko-Venäjän Nadzeya Ostapchukin kanssa.

Vuodesta 2007 lähtien kaikki arvokilpailumestaruudet kuularingistä voittanut Adams on työntänyt tällä kaudella 21.11.

Hänen pahin kilpasiskonsa Ostapchuk on pukannut hirmulukuja hallikaudesta lähtien, ulkoratojen parhaan ollessa 21.58. Tosin kaikki kovimmat suoritukset ovat syntyneet Valko-Venäjällä käydyissä kisoissa.

Naisten kuula on siis mielestämme kahden kauppa.

Miesten 400m aidat

Jos naisten kuula vaikuttaa kaksintaistelulta, on sitä myös miesten 400 metrin aitamatka. Javier Culson ja Felix Sanchez ovat selkeät ennakkosuosikit kyseiselle matkalle.

Sanchez pinkoi jo välierissä kauden kärkituloksen 47.76, joka oli Culson aikaisempaa kärkitulosta kaksi sadasosaa operaattori poistettu.

Ilman suurempia haavereita voittaja löytyy tästä kaksikosta.

Naisten 3000m ej

Päivän kenties paras pelimerkki löytyy naisten 3000 metrin estejuoksusta. Afrikkalaisjuoksijoiden valloittaman tilastokärjen takaa esiin nousee matkan hallitseva maailmanmestari Yulia Zaripova.

Zaripovaa on rastattu reilusti alakanttiin, sillä hän lähtee tälle matkalle lähes 50% ennakkosuosikkina. Kirjoitushetkellä hänen peliosuutensa on jäänyt 24%.

Hänen ykköshaastajansa ja maailman tilastokärki MIlcah Cheywa, on noussut kohteen suosikiksi, eikä herkässä ja taktisessa lajissa maistu.

Sitä vastoin otamme lapulle mukaan yllättäjän, jota on pelattu vain 6%. Etiopian kolmihenkiseen joukkueeseen kuuluva Hiwot Ayalew on mennyt tällä kaudella matkan hyvään aikaan, eikä vahvasta kolmen hengen joukkueesta ole ainakaan haittaa. Tiimityö saattaa avata paikan juurikin etiopialaiselle, joka mielestämme on reippaasti alipelattu.

Miesten 400m

Suosikkina miesten sileälle ratakierrokselle lähtee Grenadan Kirani James. Hän pinkoi kauden parhaansa 44.59 jo välierävaiheessa ilman suurempaa rutistusta. Mikäli kaikki onnistuu, on muilla erittäin vaativa tehtävä kukistaa huippuvireistä pikakiituria.

James on Moniveikkauksen kannalta alipelattu, joten Grenadan mies rastataan ilomielin varmaksi viimeiseen kohteeseen.

Vihjerivi:

1: 1,5

2: 1,10

3: 1,2

4: 11,13

5: 6

Panos 0,10€ - hinta 1,60€