Emme kyllä yhtään ihmettelisi, kun se kantaa jo nimeä ” The Money Fight”. Tämä ottelu tullaan käymään Las Vegasissa 26. elokuuta T-Mobile areenalla, jossa toisessa kulmassa löydämme viisinkertaisen ja voittamattoman nyrkkeilyn maailmanmestarin, Floyd ”Money” Mayweather Juniorin. Tämä hallitseva maailmanmestari kohtaa irlantilaisen ja hallitsevan UFC- kevytsarjan maailmanmestarin, Conor McGregorin.

Mutta miksi tämä lyömätön nyt jo eläköitynyt nyrkkeilyn maailmanmestari kohtaisi UFC -maailmanmestarin? Olemme nyt keränneet kaiken tiedon tähän artikkeliin, mitä sinun tulee tietää tästä vuosisadan nyrkkeilymatsista.

Tämä ottelu josta kaikki nyt puhuvat siis käydään 26. elokuuta T-Mobile Areenalla Las Vegasissa, Yhdysvaltojen Nevadassa. Voittamaton nyrkkeilijä Floyd Mayweather kohtaa hallitsevan UFC -maailmanmestarin Conor McGregorin. Tämä areenahan tulee olemaan tuttu kaikille NHL:ää seuraaville, sillä se toimii uuden Las Vegas Golden Knights seuran kotihallina tulevalla kaudella.

Nyrkkeilyottelu kantaa englanninkielistä nimeä ”The Money Fight” , jonka voisi vapaasti kääntää suomeksi rahamatsiksi, sillä Mayweatherin odotetaan nettoavan tästä 100 miljoonaa USA:n dollaria, mutta jos hän saa kaikki asetetut tavoitteet kohdilleen, tuo siumma voi nelinkertaistua. Ja McGregor voi myös hymyillä tarkistaessaan seuraavana päivänä pankkitiliään, sillä hänen on arvioitu saavan ottelusta noin 75 miljoonaa USA:n dollaria.
Ottelun järjestäjien mukaan kaikki osapuolet ovat hyvin tyytyväisiä järjestelyjen kanssa, ja tästä tulee isoin ottelu, mitä ikinä on järjestettykään nyrkkeilyn historiassa. Mitään näistä summista ei ole kuitenkaan vahvistettu, sillä kaikki osapuolet ovat joutuneet allekirjoittamaan salassapitosopimuksen, jossa mainitaan mm. että taloudellisia yksityiskohtia ottelusta ei saa tuoda julki.

Miten tämä kaikki alkoi?

Kaikki alkoi itseasiassa Floyd Mayweatherin toimesta, ja hän tarjosi alkujaan McGregorille 15 miljoonaa dollaria ottelusta sekä prosenttiosuuden pay-per-view’stä, mutta irlantilainen ei ollut tästä summasta hirveän vaikuttunut ja halusi tietenkin enemmän.

” Te tiedätte mitkä ovat minun numeroni – 100 miljoonaa dollaria taattuna – tämä on minun tarjoukseni.”
Kesti kuitenkin jonkun näköisiä neuvotteluja sekä paljon julkista hypetystä ja leikkiä yleisön mielellä, jotta tällainen superottelu olisi mahdollista. Mutta loppujen lopuksi McGregor ilmoitti julkisesti allekirjoittaneensa tämän sopimuksen ja että ottelu käytäisiin 26. elokuuta.

Miksi UFC-tähti kohtaa nyrkkeilijän?

Me myös mietimme täällä miksi kaksi mestaria eri urheilulajeista päättivät kohdata toisensa, ja miksi matsia on niin nostettu paljon jalustalle? Yksinkertaisesti rahahan puhuu aina ja se on toiminut myös motivaattorina tämän ottelun järjestämisestä. Näille huikeille summille mitä molempien miesten on arvoitu saavan ottelusta ei ole vastinetta, ja palkkioiden avulla molemmat elävät kyllä loppuelämänsä luksuksen keskellä.  Niin Mayweather kuin McGregorkin ovat molemmat saavuttaneet kaiken omilla osa-alueillaan, esimerkkinä tästä Mayweatherin 49 voittoa, joista 28 päätyi knockoutiin. Mayweatherin ei tarvitse todistella enää mitään nyrkkeilymaailmalle, mutta tämä on McGregorille mahdollisuus vielä todistaa, että hän on kamppailulajien paras jokapaikan höylä.

The Fight of the Century -puhutuin kohtaaminen läpi aikojen

Olemme katsoneet tätä hypetystä sosiaalisessa mediassa, on tämä ottelu suurin koko nyrkkeilyn historiassa. Yleisö rakastaa verta, ja kun eri taistelulajien mestarit kohtaavat, on ilmassa tietenkin kipinöitä. Lisäksi kun herrat ovat paukuttaneet omia rumpujaan, ja provosoineet toisiaan matsiin liittyen, ovat kipinät muuttuneet ukkosmyrskyksi. Lisäksi ottelun on sanottu rikkovan maailmanennätyksiä nyrkkeilyssä, joka viimeksi tapahtui vuonna 2015, kun Mayweather kohtasi Manny Pacquiaon.

Kaikki eivät ole olleet kuitenkaan iloisia tästä tempauksesta, ja tämä jippo on saanut myös osakseen paljon kritiikkiä vastaan. Kritiikkiä on satanut kohtaamisen päälle esimerkiksi siitä, että McGregor ei ikinä ole otellut nyrkkeilyhanskat kädessä, ja että tämän ottelun järjestäminen on tehty vain mediasirkukseksi ja poikien palkkapusseja kohottamaan, eikä siitä ole mitään hyötyä nyrkkeilylle. Jopa yksi ottelun tuomareista jouduttiin vaihtamaan L.A. Timesin mukaan, sillä hän oli esittänyt myös kritiikkiä itse ottelua, McGregoria ja Mayweatheria vastaan.

Lyö vetoa Mayweather vs. McGregor

Tutkimme vedonvälittäjien sivuja ja periaatteessa kertoimet ja pelaajat ovat Mayweatherin puolella, paitsi poikkeuksena Paddy Powerilla, jossa kuuleman mukaan 92% vedoista on tehty oman maanmiehen eli McGregorin puolesta. Silmiimme pisti kuitenkin operaattori poistettuin sivuilla muutama hauska kohde, kuten että areenalla tulee sähkökatkos ottelun aikana, heittääkö jompikumpi pyyhkeen kehään, vai lähteekö joltain nyrkkeilyhanska kädestä ottelun aikana. operaattori poistettu on yksi tunnetuimmista pohjoismaisista vedonvälittäjistä, ja pääset katsomaan tämän ottelun, sekä satoja muita upeita kohteita klikkaamalla alla olevaa linkkiä!

Siirry operaattori poistettuin vedonlyöntiin klikkaamalla tästä