Sääolot vaivaavat Östersundia – nähdäänkö miesten normaalimatkalla jymypommi?

Sunnuntain sekaviestin positiivisin yllättäjä oli Norjan Vetle Sjastad Christiansen, joka selvisi yhdellä varapatruunalla ja pärjäsi hiihtovauhdissakin loistavasti kollegoilleen. Myös Tarjei Bö oli hyvässä iskussa ja nosti Norjan aina kakkospallille asti. Bön ampumatyyli on kuitenkin pikemminkin äärimmäisen nopea kuin varma. Kolmas kova norjalainen on totta kai Emil Hegle Svendsen, jonka aikaisemmista edesottamuksista tuskin tarvitsee enemmin mainita.

Svendsenin hiihtovauhdin tietää kaikki – vain Ranskan Martin Fourcade pystyy ladulla samaan mihin norjalaiskollega. Fourcadin ammunta oli kuitenkin aivan hukassa sunnuntaina, eikä täyttä luottoa ranskalaisen penkalla toimimiseen löydy. Fourcaden ja Svendsen jälkeen kovin hiihtovauhti löytyy Sloveniasta, mutta Jakov Fakilla oli suunnattomia ongelmia Östersundin tuulien kanssa sekaviestissä.

Lukas Hoferin hiihtovauhti sunnuntain sekaviestissä oli vakuuttavaa. Hofer myös ampui upeasti ja nosti Italian peräti neljänneksi. Dominik Landertinger ei hiihtänyt sunnuntaina Itävallan joukkueessa. Mies osoitti kuitenkin viime kaudella tasonsa, eikä häntä saa jättää huomioimatta. Unohtaa ei sovi myöskään kotikisoissa temmeltävää ruotsalaiskaksikkoa Carl Johan Bergman-Björn Ferry. Molempien hiihtovauhti riittää voittoon asti, jos penkalla kaikki menee kohdalleen.

Olosuhteet: Eilen naisten kisa jouduttiin perumaan tuulen ja vesisateen johdosta. Päiväkilpailu pystyttiin tänään vetämään mallikkaasti läpi. Viikon teema kuitenkin on ollut, että mitä pidemmälle ilta Östersundissa varttuu, sitä hurjemmaksi muuttuu olosuhteet.

Vedonlyönti:

Voittajavedot: Lukas Hofer voittaa 85,00 operaattori poistettu top3 25,00 operaattori poistettuHofer ei ole kuumimpia voittajasuosikkeja, mutta nuori mies menee koko ajan urallaan eteenpäin. Vakuuttavat otteet sekaviestissä ja ensimmäisen kilpailun luonne pakottavat kokeilemaan jättikertoimia.

H2H -vedot: Päivän tarjonta ei herätä kiinnostusta.

Veikkauksen superkaksari: Olosuhteet ja ensimmäisen kilpailun luonne tekee kamppailusta yllätyksille alttiin. Peliprosenttien puolesta parhaat ideat ovat ehdottomasti Landertinger ja Fak. Muista yllättäjistä kiinnostaa kotimaassaan hiihtävä Ferry sekä Yhdysvaltain Tim Burke, joka omaa vahvan ammunnan. Kahdesta suosikista Svendsen on turhan aliarvostettu, joten norjalainen kannattaa pitää lapulla.

Superkaksari 1 – vihjerivi: 1. Svendsen, Landertinger, Burke, Ferry, Fak2. Svendsen, Landertinger, Burke, Ferry, Fak, muu 2.sija

25 riviä – minimipanos 0,50€