[caption id="attachment_4922" align="alignnone" width="1024"]Estádio do Dragao[/caption]

 

UEFA Europa Leaguessa alkavat torstai-iltana ensimmäiset pudotuspelit. Manchesterin molemmat joukkueet pääsevät vauhtiin, mutta me käännämme katseet sinisten otteluun, kun City matkustaa Portugalilainen Porton vieraaksi Estádio do Dragaolle. Ottelu on myös voittajavedon pelikohteena ja Päivän Pari 1:ssä haetaan avausmaalin syntyaikaa ja tekijää.

Kotijoukkue Porton kausi on edennyt aikaisemmilta kausilta tutulla kaavalla. Kotimaan sarjassa voittoja tulee lähes liukuhihnalta ja tälläkin kaudella joukkue on mukana mestaruustaistossa. Sarjakärki Benfica on karannut tosin viiden pisteen karkumatkalle, mutta kierroksia on vielä jäljellä ja ero on kurottavissa kiinni tulevissa otteluissa.

Euroopan sarjoissa joukkue on menestynyt tuttuun tapaan hyvin. Joukkue oli todella lähellä edetä Mestareiden liigan pudotuspeleihin, mutta viimeinen kotiottelu Zenitiä vastaan ei mennyt käsikirjoituksen mukaan - Zenit haki arvokkaan vieraspisteen Portugalista ja eteni jatkopeleihin APOEL:n vanavedessä ja Porto jätettiin nuolemaan näppejään. Menestyshaluja Eurooppaliigassa siis varmasti riittää.

Vierasjoukkue Manchester Cityn kausi on ollut kaksijakoinen. Alkukaudella joukkue jyräsi voitosta voittoon ja tuntui, että joukkueelle ei löydy pysäyttäjää. Viime aikoina joukkue on kuitenkin osoittanut olevansa tavallinen kuolevainen ja pistemenetyksiä on tullut. Joukkue on silti yhä Valioliigan kärkipaikalla kahden pisteen erolla paikallisvastustaja Unitedia edellä ja mestaruuden suhteen kaikki on vielä omissa käsissä.

Myös City oli erittäin lähellä edetä Mestareiden liigan pudotuspeleihin, mutta vierastappio Napolia vastaan lohkon toiseksi viimeisessä ottelussa murskasi englantilaisten haaveet jatkopaikasta. Manageri Roberto Mancini onkin sittemmin kertonut, että Eurooppaliigan voitto on joukkueen kiikarissa ja sitä lähdetään tavoittelemaan tosissaan.

Ottelun lähtökohdat ovat erittäin tasaiset ja kun molemmilta joukkueilta löytyy runsaasti tulivoimaa rosteristaan, voimme odottaa vauhdikasta ja maalirikasta ottelua Porton illassa. Ottelun mielenkiintoa nostaa se, että joukkueet eivät ole kohdanneet koskaan aikaisemmin.

Pelivalinnat Päivän Parissa painotamme aikaiseen avausmaaliin.

Päivän Pari 1: FC Porto - Manchester City

1. Milloin syntyy avausmaali?

1 1.-10.min2 11.-20.min

2. Kuka tekee avausmaalin?

1 Hulk3 Defour / C. Rodriguez4 J. Moutinho8 Muu POR pelaaja 9 Dzeko10 Aguero11 Silva12 Balotelli17 Muu MC pelaaja

18 riviä, minimipanos 1€ - hinta 18,00€

Peliaika päättyy torstaina 16.2. klo 22:00.

Muu Pelivalinta: Yli 2,5 maalia, operaattori poistettu 2,01