Valioliigassa pelataan maanantaina ainoastaan yksi ottelu, mutta panosta Liverpoolin ja Tottenhamin välisestä ottelusta ei puutu. Isännät taistelevat tiukasti viimeisistä europaikoista ja Anfieldille vieraaksi saapuva Tottenham elättelee jopa mestaruushaaveita.

Liverpool on erittäin vaikean alkukauden jälkeen saanut pelinsä vihdoin uomiin ja se on alkanut näkyä myös sarjataulukossa. Joukkue on kohonnut sarjataulukon seitsemänneksi ja matkaa edellä menevään Arsenaliin on kaksi pistettä. Sarjan viidentenä oleva Newcastle on sekin vain neljän pisteen päässä. Joukkue on saanut viime aikoina tehoja laajalla rintamalla, kun Craig Bellamy, Andy Carroll, Steven Gerrard sekä Dirk Kuyt ovat alkaneet pelata palkkapussinsa edellyttämällä tasolla ja iskeneet palloa verkkoon hyvällä prosentilla. Liverpoolin rosterin iskukyky paranee tähän otteluun entisestään, kun kahdeksan ottelun pelikiellossa ollut Luis Suarez palaa isäntien kokoonpanoon.

Vierasjoukkue Tottenham on yksi alkukauden tasaisimmista suorittajista ja tällä hetkellä Spurs pitää hallussaan sarjataulukon kolmatta sijaa. Edellä ovat vain Manchesterin jättiläiset - United kuuden, City kahdeksan pisteen päässä. Mikäli Spurs haluaa pitää mestaruustoiveensa elossa, on tästä ottelusta otettava kaikki kolme pistettä mukaan Lontooseen. Tottenham on hallinnut joukkueen edellisiä kohtaamisia, sillä kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet lontoolaisten voittoon. Evertonista Spursin paitaan siirtynyt kokenut ranskalaiskärki Louis Saha saattaa tehdä debyyttinsä Spurs-paidassa tänään, sillä Adebayorin ja Defoen pelaaminen loukkaantumisten takia on epävarmaa. Molempien puuttuminen olisi iso takaisku vierailijoille, sillä Adebayor on iskenyt tällä kaudella yhdeksän maalia ja Defoe kahdeksan.

Loukkaantumiset:

Liverpool: Lucas Leiva.Tottenham: William Gallas, Tom Huddlestone.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Enrique, Kuyt, Gerrard, Adam, Downing, Bellamy, Carroll.Tottenham: Friedel, Walker, King, Kaboul, Assou-Ekotto, Kranjcar, Sandro, Parker, Bale, Modric, Saha.

Kolme edellistä kohtaamista:

18/09/2011 Valioliiga Tottenham vs. Liverpool 4:015/05/2011 Valioliiga Liverpool vs. Tottenham 0:228/11/2010 Valioliiga Tottenham vs. Liverpool 2:1

TV: Canal+ Urheilu klo 21:55.

Päivän Pari 1: Liverpool - Tottenham

1. Milloin syntyy avausmaali?

1. (1.-10.min)5. (41.-50.min)6. (51.-60.min)

2. Kuka tekee avausmaalin?

1. (Bellamy)3. (Carroll)4. (Kuyt)5. (Gerrard) 12. (Saha) 13. (Bale)14. (Modric)

21 riviä, minimipanos 1€ hinta 21,00 euroa.